Fiyatlandırmada Nelere Dikkat Edelim

ozkan.ank

Katkı Sunan Üye
kendi işini yapan yani bu işin esnaflık boyutunu biz şirketlerde çalışanlardan daha iyi bilen üstatlardan bir fikir rica ediyorum. Bir firma ile anlaşırken malum bir asgari ücret tarifemiz var. Ama adı üstünde asgari. çeşitli sebepler bu işi yukarıya çekebilir. fiyat verirken firmanın ne tip özelliklerine bakmalıyız. sektörden sektöre farklılık arz eden durumlar olabileceği gibi şirketin ön muhasebesinin olması işi hafifleteceğinden fiyatı düşürebilir, atıyorum cok sık ihaleye girdiğinden devamlı bir elemanı ticaret odalarında bağlı tutmak fiyatı artırabilir.
başta düşük fiyat verip işin yoğunluğunu görünce pişman olmak da var.
teşekkürler fikirleriniz için.

Ynt: Fiyatlandırmada Nelere Dikkat Edelim

Asgari ücret tarifesi aslında gerçek hayatta 'azami ücret' tarifesi gibi işlem görüyor.
Çoğu smmm bu fiyatların altında iş kabul ediyor. HAKSIZ REKABETTE bundan ortaya çıkıyor zaten..
Kendine güvenen ve donanımı olanlar fiyatını kendi belirler.Tabii talep ettiğin fiyatı veren bir şirket bulduğun sürece sorun yok.Yan bürodaki arkadaşın aynı işe Yarı fiyatını veriyorsa 'müşteriler' bunu iyi kullanacaklardır.
senin pazarlık kozun azalacaktır....

Şubesinin olması, işçi sayısı, evrak yoğunluğu, ön muhasebe olup olmaması, ortaklık yapısı vs bunlar hep etkendir.
Sizin müşteri ihtiyacınız, kadro yapınız, bilgi düzeyinizde bunda etkendir.
Ancak ön muhasebesinin olması ve resmi kayıtların orada tutuluyor olması bizde indirim değil zam demektir.Ayağına gittiğimiz müşteriden her zaman için yüksek ücret alırız.
Düşük fiyat verirsiniz, müşterinin işleri beklediğinizin üstündedir, yeni yılda zam yapıcam deyincede, sizi değiştiriverir, yaptığınız hammallıkla kala kalırsınız.

cevaplar için çok teşekkürler, sayın zindan ön muhasebede ben farklı düşünmüştüm ancak söylediğiniz de çok mantıklı. ortaklık yapısı demişsiniz bunun fiyatlama üzerindeki etkileri nelerdi?

ayrıca ankara smmm tarifesinde kontrol ve revizyon ücretinde ne kastettiğini anlamadım.

"Kontrol ve Revizyon İşlemleri
(1.200 TL' den az olmamak üzere) Firmanın durumuna göre
tarifedeki karşılığı ücretin, kontrol edilen ay süresi ile çarpımı tutarıdır"

burada kastedilen nedir, aylık 1200 TL den az olamaz mı, yıllık mı? tarifedeki karşılığı ücret dediği nedir, ben bulamadım.

ozkan.ank ' Alıntı:
cevaplar için çok teşekkürler, sayın zindan ön muhasebede ben farklı düşünmüştüm ancak söylediğiniz de çok mantıklı. ortaklık yapısı demişsiniz bunun fiyatlama üzerindeki etkileri nelerdi?
Sayın Özkan; Ortaklık yapısından kastettiğim A.Ş., Ltd, Kollektif, Yabancı ortaklı olup olmadığı vs.
Bu işlerde birde müşterinin işine, muhasebeye ve muhasebeciye verdiği önemde çok önemlidir.Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali, bir muhasebecisini değiştiren firma fiyatı çok da ön planda tutmasa gerek.Neden değiştirsin ki yoksa.(Problem fiyat değilse!)Bize öyle firmalar geldilerki, adamlar illallah etmişler artık, siz ne derseniz o olsun deyip teslim olan da oldu.Düzgün çalışan bir muhasebecinin değeri tarifeyle sınırlı olamaz bence.
İyi günler.