Form Ba - Bs

N

nane

Ziyaretçi
Form Ba-Bs tebliği yayınladı. limit 30.000 YTL. eski formlar kullanılmayacak.

"17 Ağustos 2006 Tarihli ve 26262 Sayılı Resmî Gazete"
 
2006 yılına ait olan kısmı şubatta verilmesi bence saçma bu tarihin uzatılması kaçınılmaz...
 
+ 1 bende forumdaşlarıma katılıyorum bu saçma uygulamadan maliye ilgililerinin yanlıştan kaçacakları inancındayım ama bizde odalarımız aracılığıyla bastırmamız gerekiyor
 
Büyük bir ihtimal ile Ba Bs formalarının verilme süreleri uzatılır. Ankara Muhasebeciler Odasına bununla ilgili görüşlerimizi bildirdik. Onlar maliye ile gerekli görüşmeleri yapıp süre ile ilgili uzatma istenecektir.
 
e-beyan sitesinden

01.09.2006 Ba ve Bs Bildirimleri
362 Sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında Ba ve Bs Bildirimi gönderecek kullanıcıların Beyanname Düzenleme Programı'nı Gerekli Programlar bölümünden indirip kurmaları gerekmektedir. Ba ve Bs Bildiriminin düzenlenmesi ile ilgili detaylı açıklama için buraya tıklayınız
 
bence çok yerinde bir uygulama olmuş.

bir önceki yılın işini bu yıl eylül ayında yapıyoruz.
mükelleflerden geçen yılın evraklarını istiyoruz.
olmuyordu. bilgiler taze iken bu işi yapmak daha kolay olur diye düşünüyorum.
çok yerinde bir karar
 
Formalite

Geçen yıl Nisan ayında işi terk etmiş mükellefe ait BA-BS formu verilmemişti. Vergi Dairesi ilgili mükellefe cezai işlem uygulamış. Yaklaşık 1.000,00 YTL.

BA-BS vermeyen veya unutan çok muhasebeci var. Eminim bu yazıyı okuyan kişiler arasından da unuttuğu BA-BS formu olan muhasebeci çıkacaktır.

Bu ceza hakkında ilgili mahkemeye dava açıldı ve birkaç ay sonra sonuç mükellef lehile sonuçlandı. Mükellef cezadan kurtulduğu gibi, mahkeme masrafları da ilgili vergi dairesine kaldı.

Mahkemeyi kazandıran gerekçe de; "bilgi gerektiren form ve yazıların ilgili vergi dairesi tarafından bizzat mükelleften yazılı talepte bulunularak istenmesi" idi.

Bir zamanlar (2-3 yıl öncesine kadar) 2. sınıf mükelleflerden istenen C Formlarını da doldurup Vergi Dairesi'ne KDV beyannameleri ile veriyorduk. Bunların hazırlaması bile bıkkınlık vermeye yetiyordu. Neyse ki, C Formu kaldırıldı. Ama BA-BS Formları da ayrıca bir yüktür.

Bilgisayar ortamı olmadan el ile defter tutulduğu zamanları bilmiyorum; ama büyüklerimiz bu zamanki gibi zorlanıyorlar mıydı merak ediyorum...

Öyle çok formalite var ki, sanki Maliye Bakanlığı'nın denetmenliği formlara verilmiş ve bu formların tamamını bırakın %10'u bile incelenmiş olsun ki Maliye yetkililerine bilgi veriyor olsun! AMA ZANNETMİYORUM!
 

Benzer konular

Üst