Form BA

Selam arkadaşlar ben zamanında vermiş olduğum Ba formuna süresi geçtikten sonra düzeltme beyannamesi verdim alacağım ceza ne kadar olur sizce?

Ynt: Form BA

Serpil hanım cevabınız için teşekkür ederim öncelikle ama formu süresinde verdim ama süzeltmesini kasımın 22 sinde verdim bben bi usülsüzlük cezası var diye biliyorum

3.2. Düzeltme İşlemleri
Mükellefler, elektronik ortamda verdikleri bildirim formlarını onayladıktan veya kağıt ortamında bildirimde bulunduktan sonra, verdikleri bildirim formunda hata yaptıklarını belirlemeleri halinde düzeltme yapabilirler. Ancak, düzeltme bildirimi süresinden sonra verilmiş ise, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 355 nci maddesi hükmü uyarınca özel usulsüzlük cezası kesilecektir.

figo ' Alıntı:
3.2. Düzeltme İşlemleri
Mükellefler, elektronik ortamda verdikleri bildirim formlarını onayladıktan veya kağıt ortamında bildirimde bulunduktan sonra, verdikleri bildirim formunda hata yaptıklarını belirlemeleri halinde düzeltme yapabilirler. Ancak, düzeltme bildirimi süresinden sonra verilmiş ise, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 355 nci maddesi hükmü uyarınca özel usulsüzlük cezası kesilecektir.

yanlış cevap verdiğimden dolayı,yanıltıcı olmaması adına yazılarımı sildim.
haklısınız.Kanuni süresinden sonra düzeltme verilirse,ilk verilen beyan tamamıyla iptal ediliyor,bundan dolayı düzeltilen beyan ilk defa verilmiş gibi kabul oluyor idarenin gözünde.
bundan dolayıda mükerrer 355e muhatap kalınıyor.

NOT: Diğer verdiğimiz ilk beyanlarda düzeltilme yapılırsa,ilk verilen iptal olmadığı için beni yanıltan bu oldu.Düzelten arkadaşa teşekkürler.

Figo arkadaşım teşekkür ederim cezanın miktarı ne kadar olacak ben kanuna baktım ama o konudada şüphelerim var..