Gayri Menkül Sermaye İradı Hesaplanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stajer66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

stajer66

Katkı Sunan Üye
Üstadlar merhaba

Bir gerçek kişi 2006 yılında aldığı bir işyerini şimdi satacak. Kişi bu işyerini 2006 yılında 200.000 YTL ye almış şimdi bu işyerini 400.000 YTL ye satacak. Bu durumda değer artış kazancı çıkıyor ve vergilendirilmesi gerekiyor. Ben bunu böyle biliyorum. Fakat bazı üstadlar işlemi farklı şekilde yaparak bu işlemden vergi çıkarmıyorlarmış. Bu nasıldır acaba ? İlginizden dolayı teşekkür ederim.

Ynt: Gayri Menkül Sermaye İradı Hesaplanması

Müşteri ile anlaşırsınız satış bedeli kadar olanı nı resmi yoldan kalan kısmını ise açıkdan halledersiniz

Ynt: Gayri Menkül Sermaye İradı Hesaplanması

stajer66 ' Alıntı:
Üstadlar merhaba

Bir gerçek kişi 2006 yılında aldığı bir işyerini şimdi satacak. Kişi bu işyerini 2006 yılında 200.000 YTL ye almış şimdi bu işyerini 400.000 YTL ye satacak. Bu durumda değer artış kazancı çıkıyor ve vergilendirilmesi gerekiyor. Ben bunu böyle biliyorum. Fakat bazı üstadlar işlemi farklı şekilde yaparak bu işlemden vergi çıkarmıyorlarmış. Bu nasıldır acaba ? İlginizden dolayı teşekkür ederim.

İşyerini herhangi bir çocuğuna hibe etmesi gerekir. Hibe yolu ile edinilen taşınmazın satışı halinde mük.80 mad.göre vergiye tabi tutulmaz.