Gayrifaal Akaryakıt İstasyonunda Pompalara Bağlanacak Ökc Sorunu

derelitütüncü

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 Haz 2008
Mesajlar
125
Konum
Düzce
Değerli mesklektaşlarım.Sorum şu şekilde:13.07.2009 tarihinde mükellefin akaryakıt satışı yaptığı şeklinde tutulan yoklama mevcuttur.Halbuki mükellef henüz enerji piyasasından gerekli izinleri alamamış, pompaların montajı yapılmamış durumdadır.Daha sonra muhasebe akaryakıt pompalarına bağlanacak ökc için başvuruda bulunmuş ve gereken ökc alım izin yazısı neticesinde firmaya1 ay süre tanınmıştır.Firma bu sürede gerekli izinleri alamadığını, satışa başlayamadığını belirtmiş ve tekrar bir yoklama tutularak firmanın gayri faal pozisyonda olduğu yazılmıştır.Şimdi firma gerekli izinleri tamamlamış ve ökc alma aşamasına gelmiştir.Vergi dairesine yapılan müracaatta , daire ilk yoklamada satış yapıldığı ibaresine dayanarak ceza kesileceğini açıklamıştır.Ne yapılmalıdır? Saygılar.
 
Ynt: gayrifaal akaryakıt istasyonunda pompalara bağlanacak ökc sorunu

Yoklama fişi imzalanarak satış yapıldığı kabul edilmiştir. İdareye itiraz edebilirsiniz ancak sonuç alacağınızı zannetmem. Yapılacak gelecek cezaya katlanmaktır veya yargıya gitmektir.
 
Ynt: Gayrifaal Akaryakıt İstasyonunda Pompalara Bağlanacak Ökc Sorunu

ikinci yoklama fişinde enerji piyasasından izin alınamadığından dolayı akaryakıt satış işlemine başlanamamıştır ibaresi var.Bu acaba firmayı kurtarmaz mı? Vergi dairesi ceza keserse firma yargı yoluna gidecek o halde.Sonuçta yoklama memuru da 2.yoklama sonrası 1.yoklamasıyla çelişiyor.
 
Üst