Geç Bildirim Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan afilli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,

Şahış şirketim var ve şimdiye kadar hiç personel çalıştırmamıştım, yeni bir personel çalıştırmaya başladım ve SGK da iş yeri tescili yaptırmak istiyorum. Geçmiş tarih için bildirim yapmamım cezası olurmu ? Bu ay ortsında başladıgı için tarihi 15.10.2017 gibi düşünüp cevap verebilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

En geç işe giriş bildirgesini vereceğiniz tarih açılış tarihi olur ise ipc yemezsiniz daha öncesi için ipc kesilir.

Merhabalar,

Şahış şirketim var ve şimdiye kadar hiç personel çalıştırmamıştım, yeni bir personel çalıştırmaya başladım ve SGK da iş yeri tescili yaptırmak istiyorum. Geçmiş tarih için bildirim yapmamım cezası olurmu ? Bu ay ortsında başladıgı için tarihi 15.10.2017 gibi düşünüp cevap verebilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba
Bu soruyu aslında müşavirinizin rahatlıkla cevaplıyor olması gerekir.Ama o ki burada sordunuz,yazalım;
Bugün 31 Ekim olduğunu düşünürseniz; bu tarihten önceki hiç bir tarihi normal şartlarda bildiremezsiniz,kısaca geçmiş tarihli bildirim yapamazsınız yaparsanız cezasına katlanmak zorundasınız.
Cezaya muhatap olmamanız içinde İşyeri bildirimi ve işçi bildirimi kasım ayına sarkacaktır.
Müşavirinizle görüşüp en uygun ve ivedi şekilde müracaatını yapınız.