ben işe 12 şubat 2016 da başladım başlamadan görüşmede hesap kesimi ayın 1 inden 1 ne diye maaşlarda 5 ile 10 arasında veriliyor denildi. işe başladığım zamandan beri aldığım maaşlar böyle ; martın 15i ,nisanın 8i ,mayısın 13ü ,haziranın 15i ,temmuzun 18i ,ağustosun 12si ,eylülün 9u ,ekimin 24ü ,kasımın 28i ,aralığın 23ü ve daha aralıkta çalıştığım yani ocağın 5 i ile 10 nunda alıcağım parayı alamadım 20 sine ertelediler maaşları yani benim ev kredim var ayın 10 son ödeme günü ve bunun için sürekli sıkıntı yaşıyorum işten ayrılıp başka işe geçmek istiyorum sizce kıdem tazminatı alabilirmiyim veya bunun için nereye başvurmam lazım.
Maaş ödeme tarihi ile ilgili olarak,
verilen söz uçar,yazı baki dir,
maaş ödemesi uygulamasına baktığımızda eylül öncesi ödemeleri hariç tutarsak,eylül maaşı ekimin 24 ünde,ekim maaşı kasım 28 inde,kasım maaşı da aralık 23 ünde ödenmiş,aralık maaşı da böylesi ödenmiş İSE ardı ardına 4 ay sürekli olarak(mücbir sebeb olmaksızın)maaşlarınız hep geç ve düzensiz ödenmiş ve işveren tarafından bu durum artık alışkanlık haline gelmiş oluyor.
Ocak maaşı da muhtemelen böylesi yine 20 si geçtikten sonra ödenir GİBİ!..(şu an ne zaman ödendiğini bilmiyoruz.)
Olayınız haklı nedenle sözleşmeyi feshedebilecek nitelikte ANCAK 1 yıllık çalışma süreniz bulunmadığından k.tazminatı alamazsınız,maaş ödemeleri bu şekil devam eder İSE bu sebeble 12 şubat 2017 den sonra sözleşmeyi feshettiğinizde alabilirsiniz,vermezlerse dava açmanız gerekir.
Kıdeminiz(uzun süre ücretsiz izin,kaza hastalık nedeniyle bildirim süresini altı hafta aşan şekilde rapor süresniz yok ise)12.02 de kıdeminiz doluyor ama hemen 13 şubatta fesih yoluna gitmeyip, en azından şubat 15 inden sonra(çünkü eylül ay ı öncesi maaş ödeme tarihlerine göre)fesih yoluna gitmeniz daha uygun olur düşüncesindeyim.
12 şubata kadar beklemeyi düşünüyorum sonra çıkışımı vereceğim. tazminatımı almak için ne yapmam gerekiyor direk muhasebeye girip çıkış versem tazminatı vermezler diye düşünüyorum nereye başvurmam gerekiyor acaba ?
Dediğim gibi 15 şubat sonrası Ocak maaşını almadan fesih yoluna gitmeniz daha uygun,maaşın ne zaman ödenebilirliliğini
iyi takip ediniz, 15 inde veya 15 inden önce öderler İSE siz 13 ünde fesih yoluna gitmeniz uygun olur.(fırsat ele geçmişken)DİKKAT OCAK MAAŞI ÖDENMEDEN alacaklı iken fesih yoluna gitmeniz uygun olacak.
İş kanunu madde 24/II-e ve f bendin son cümlesi doğrultusunda
önce sözleşmeyi feshedeceksiniz,bu fesih nedeniyle tazminatınızı talep edeceksiniz,ödemezlerse dava açmanız gerekecek,ödemezlerse iş kura da şikayet edebilirsiniz ama yinede ödemeyebilirler,bu defa yine dava açmanız gerekecek.