personel maaş programı

Geç Verilen İşçi Girişi..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan acziyet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

acziyet

Katkı Sunan Üye
bir gün öncesinden verilmesi gereken işçi girişi, işe başlama tarihiyle aynı günde verildiyse bunun yaptırımı ve çözüm yolu nedir ?

Ynt: geç verilen işçi girişi..

Eğer yeni bir ssk dosyası açmış iseniz , isşeri bilidirgesinde yazan tarihten itibaren bildirgede belirtiğiniz sayıdaki işçiyi 30 gün içinde bildirebilirsiniz. Eğer eski bir dosyaya işçi girişi yapacaksanız inşaat işlerinde aynı günde diğer işlerde enaz bir gün öncesinden bildirmek zorundasınız.Aksi takdirde İPC alırsınız.Bildiğim kadarıyla sonradan verilen işe girişler için bir çözüm yolu yok.

Saygılarımla.

Ynt: Geç Verilen İşçi Girişi..

ipc 'ye nasıl engel olunur peki ? bir gün öncesinden değil aynı gün verildi işçi girişi.. ( tekrar giriş )

Bende aynı durumla karşılamıstım. fakat bunun icin hiç bir sey yapmadım. dolayısıyla herhangi bir İPC salınmadı ....

bence sizde bunun için bir sey yapmaya kalkmayın.. sadece bekleyin. herhangi bir iadri para cezası geleceğini düşünmüyorum..

İyi çalışmalar.

8 Ay geçti.

İPC kesilmesi gerektiren bir durum olduğunu farkındayım fakat benim başıma geldiği için aynı durum ve sonuç olarak herhangi bir sıkıntı yaşamadığım için bu şekilde bir mesaj yazdım.

İyi çalışmalar

acziyet ' Alıntı:
bir gün öncesinden verilmesi gereken işçi girişi, işe başlama tarihiyle aynı günde verildiyse bunun yaptırımı ve çözüm yolu nedir ?

Eğer işe başlama tarihi ile işe giriş bildirgesinin tarihi aynı olduğu durumlarda;ilgili tarih haftabaşı olan pazartesi'ne dek geliyorsa SSK kurumlarında İPC uygulaması yapılmıyor.

Aynı sıkıntıyı bence yaşadım. Yaklaşık 1 sene sonra asgari ücretin 2 katı İPC geldi....

Bende daha once boyle bir problemler karşılaşştım fakat ben personelden Sigortalı Bildirim Belgesi Ek2 almıştım... Bi süre sonra İPC geldi itiraz yazısı yazıp mahkemeye gittik ve mahkeme geçen hafta sonuçlandı ve İPC kaldırıldı.

aynı sıkıntıdan bende ıpc ödedim kaçış yok hemde 2 sene sonrasında.

Bildiğim kadarıyla sadece 4 4003 koduyla başlayan ssk dosyalarında aynı gün işe giriş yapılabiliyor.Onun haricinde bir asgari ücret ipc kesiliyor.

anlaşılan bu idari para cezası banada gelebilir? fakat personel şu an çalışmıyor.