Gece Çalışması

Üyelik
28 Eyl 2005
Mesajlar
3
Bilindiği üzere gece çalışmalarında gece çalışacak personelin listesi ve sağlık raporlarının bölge müdürlüğüne bildirilmesi gerekiyor. Ayrıca 7,5 saatten fazla çalışma yaptırılamayacağı da aşikardır. Şirketimizde ramazan boyunca işçilerimiz gündüz çalışma mesailerini gece kullanmak istiyor. Acaba bu konu ile ilgli izin gerekiyor mu? Böyle bir uygulama ile karşı karşıya gelen varmı?
 
Merhaba,

Burada önemli olan işin niteliğinin değişmesiyle beraberinde gelen çalışma saatlerinin revize olmasıdır.Sizin Bölge Çalışma Müdürlüğü'nden, bu konuyla ilgili yazı almanız gayri muvafıktır.

Çünkü üretim hattınızda bir değişiklik olmuyor ve bu geçici süreyle uygulamaya alınacak bir durum.

(Geçen sene aynı durum çalıştığım firmada da gündeme gelmişti.Bu konuyu araştırdığım için biliyorum.Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne sorarsanız, "isteseniz gönderin size kalmış" diyeceklerdir.)

Kolay gelsin.
 
Merhabalar;
Bu bildirimleri hangi sıklıkta yapmamız gerekiyor.Yani her vardiya değişiminde yada her ay mı göndermemiz gerekiyor.Yoksa gece çalışmasına ilk geçildiğinde göndermek yeterli mi?
Saygılar...
 
Merhaba
Bölge müdürlüğüne gece çalışacak personel listeleri ve sağlık raporu gece çalışmaya ilk başlanacağı zaman bildirilir. Ancak sağlık raporu 2 yılda bir tekrar alınır ve bildirilir. Masrafları işverene aittir. Ayrıca gece çalışmaya yeni personel alınırsa bildirilmesi gerekir.
 

Benzer konular

Üst