Geçici kabulü yapılmış ile ilgili sonradan kesilen stopaj

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan meduzam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meduzam

Katkı Sunan Üye
geçici kabulü 2009 da yapılmış inş.onr işine ait hakedişlerden idare makamı %3 stopja kesmemiş zamanında;
2010 yılında bu kesilmemiş olan kesintiyi aynı idareye ait başka işimizin hakedişinde kestiler ve irat kaydettiler. Bu durumda ben bu kesintiyi direk gidere atabilir mitim.
681 önceki dönem gider hesabına geçici kabulü yapılmış işin giderine mi atacağım...
yoksa kanunen kabul edilmeyen giderkere mi atacağım...
yardımcı olusanız sevinirim

Ynt: geçici kabulü yapılmış ile ilgili sonradan kesilen stopaj

Yani zamanında idare gelir vergisini kesmemiş ;sonradan başka hakedişten topluca kesmiş. ve irat kaydetmiş. Bunu biz direk 681 hs ta giderleştirsek sorun olur mu yoksa kanunen kabul edilmeyen gider mi atmam lazım 2011-1.geçici vergi döenminde bildireceğim ama hangi hesaba atayım

Ynt: Geçici kabulü yapılmış ile ilgili sonradan kesilen stopaj

Merhaba,
%3 stopajı nasıl irat kaydetmişler? Adınıza Vergi Dairesine yatırmaları gerekirdi. Kesilen stopaj gider olarak değil vergi alacağı olarak kayıt altına alınmalı (Tabi yapılan kesinti vergi stopajı ise). Daha sonra tarafınızca tahakkuk edecek KV(veya GV) tutarından mahsup yapılmalıdır.

Onların vergi dairesne bildirip bildirmediğini bilmiyorum;
ben şimdi bu kesintiyi direk gidere yazsam 381 hs'a sorun olur mu. İdare zamanında kesmemiş ama uğraşmayacağım bu iş ile ilgili ...

KKEG mi yoksa 681 hs amı işleyeyim....

Pardon 381 hsaep değil 681 hs' mı kaydedeyim.

meduzam ' Alıntı:
Onların vergi dairesne bildirip bildirmediğini bilmiyorum;
ben şimdi bu kesintiyi direk gidere yazsam 381 hs'a sorun olur mu. İdare zamanında kesmemiş ama uğraşmayacağım bu iş ile ilgili ...

KKEG mi yoksa 681 hs amı işleyeyim....

Merhaba,
Çıkacak olan verginizden mahsup etmiş olursunuz. 681 hesaba yazarak vergi hesabında KKEG olarak değerlendirirseniz sorun olmaz.

Çıkacak olan vergiden mahsup etmiş olmuyoruz ki.
681 önceki demnem gid zarar hesabı (yani geçici kabulü yaoılmış işlerin giderleri hesabı) bu hesaba işlresek aynı zamanda kkeg mi işlemmemiz gerekir.