Geçici Madde İle B Veya C Sınıfı Belgeliler Bütün Tehlike Sınıfında Çalışabiliyor. Buna göre

yken

Katkı Sunan Üye
Üyelik
21 Ara 2012
Mesajlar
403
Konum
istanbul
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Belirli süre hizmeti olanların çalışma yetkisi

GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Üç yıllık mesleki tecrübe ve (C) veya (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip iş güvenliği uzmanları; sektörel düzenleme kapsamında kendi meslek dallarına uygun işlerin yapıldığı işyeriyle sınırlı olmak üzere, bütün tehlike sınıflarındaki işyerlerinde görevlendirilebilirler.

C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi sahibi olan personelimiz inşaat mühendisleri var. Bu geçici kanunla bunları A sınıfı yerine görevlendirebileceğiz.

Bunu nasıl yapacağız? Hangi işlemler gerekiyor? Hemen bir iş güvenliği uzmanlığı sözleşmesi imzalamakla bunu başlatabilirmiyiz?
 
Bahsekonu uzmanların "...sektörel düzenleme kapsamında kendi meslek dallarına uygun işlerin yapıldığı işyerleriyle sınırlı olmak üzere,bütün tehlike sınıflarındaki işyerlerinde görevlendirilebilirler."
Bu hüküm önceside zaten belirli alanlarda dolayısıyle meslek dallarında(meslek dallarına uygun işlerin yapıldığı
işyerlerinde) branşlaşma sözkonusuydu, çok isabetli olduğunu düşünüyorum.
Bu hükmün çıkış noktası "iş güvenliği uzmanı" yetersizliğinden kaynaklanıyor olsa da isabetsiz sayılmaz, geç kalınmışda olsa çözüm sunuyor.
Kendi meslek dallarına uygun işlerin yapıldığı işyerleri sınırlı olmak kaydıyle işyeri tehlike sınıfına bakılmaksızın görevlendirilebileceklerini anlıyorum.
 
Acaba, C sınıfı belgesi olan personelimiz olan bu inşaat mühendisleri ile inşaat faaliyeti gösteren işyerimizde hemen sözleşme imzalayıp bunları iş güvenliği uzmanı olarak çalıştırabilirmiyiz?
 
Acaba, C sınıfı belgesi olan personelimiz olan bu inşaat mühendisleri ile inşaat faaliyeti gösteren işyerimizde hemen sözleşme imzalayıp bunları iş güvenliği uzmanı olarak çalıştırabilirmiyiz?
Dediğiniz gibi "iş güvenliği belgesi"ne sahip olmuş olmaları kaydıyle,anılan yönetmeliğin 5 nci mddesi gereği ancak 2 ay sonra
 
sayın yken,
bunu sen niye araştırıyorsun. inşaat mühendisi iş güvenliği uzmanına bir sorsan o nediyor bu işe? öyle ya onun mesleği daha iyi bilmez mi?
selamlar
 
3 yıllık mesleki tecrübesi olan (SGK hizmet dökümüyle) inşaat mühendisi inşaat sektöründe iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirilebilir.

bu şekilde görevlendirme için 2 aylık bir zaman ayrılmış durumdadır. bu zaman zarfında da Bakanlık;
özetle mühendis ve teknik elemanların hangi sektörlerde görevlendirilebileceğini belirleyip kamuoyuna duyuracaktır. örneğin gıda mühendisi inşaata, inşaat mühendisi gıda sektörüne bakamayacak zannediyorum.


Başvurular; ÇSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'ne yapılacak
 
Son düzenleme:
Üst