Geçici V. Süre Yine Uzadı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Temmuz-Eylül 2006 Dönemine İlişkin Üçüncü Üç Aylık Geçici Vergi Beyannamesinin Verilme Süresi 13 Kasım 2006 Tarihine Kadar Uzatıldı.

Konuyla ilgili olarak hazırlanan 56 seri nolu Gelir Vergisi Sirküleri ile gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin 2006 yılı Temmuz-Eylül dönemine ilişkin üçüncü üç aylık geçici vergi beyannamelerinin verilme süresi 13 Kasım 2006 Pazartesi günü akşamına kadar uzatılmıştır. Ayrıca mükelleflerin beyan ettikleri vergiyi 17 Kasım 2006 Cuma günü akşamına kadar ödeyecekleri belirtilmiştir.

http://www.alomaliye.com/kasim_06/gvk_sirkuler_56.htm

geçen hafta ismmmo'nun sitesinde, 14 kasım'a uzatmak için turmob'a yazılan yazı vardı, bugün baktığımda yazının kaldırıldığını gördüm.

http://archive.ismmmo.org.tr/docs/Raporlar/GeciciVergiBEYANERTELEME2006_3.pdf

bu süre uzatma işini de çocuk oyuncağına döndürdüler.
eskiden hepsinin tarihi belli idi. kdv 25 muhtasar 20 geçici 15 kurumlar 30.

şimdi beyanı ayrı takip ediliyor, ödemesi ayrı. süre uzatıldı mı, uzatılacak mı diye habire takipteyiz. bir de eskiden zor yetiştiriyorduk, şimdi daha beter durumdayız.

inşallah başımızdakiler insafa gelir de, yine eskiden olduğu gibi, ne zaman beyanname vereceğimizi biliriz.

saygılarımla
smmm ahmet balcı

ben bu gecıcı vergıyı herhangı bır özel durum veya olaganüstü bir durum sözkonusu olmadığı sürece neden uzatırlar anlayamıyorum.

İyi çalışmalar.

bu uzama işi biraz garip oldu galiba, 10 u sondu 13 ü son oldu
11-12 si cumartesi pazar resmi tatil, geriye 13 ü kalıyor, yani bir iş günü geçici vergi beyanı verme süresi uzamış oldu. devlet bile muhasebecilerin cumartesi pazaları çalışmasını istiyor anlaşılan.

adı üstünde GEÇİCİ vergi zaten.. ama bi türlü geçmek bilmiyor..

bence kaldırsın bu vergiyi maliye..sene sonunda halledicez kaçmıyoz ya..

o kadar yoğunluk arasında bir de kalıcı olmayan işlerle uğraşıyoz ya sabır..

Sayın Taner Ünvere aynen hatta fazlasıyla katılıyorum

Kaldırın kardeşim işlerin arasında bir de geçici işlerle uğraşıyoruz