fonradar

Geçici Vergi Beyannamelerinde alınan mesaj

alper

Katkı Sunan Üye
Üyelik
29 Ara 2005
Mesajlar
396
2012 yılı başında sisteme yeni mesaj girişleri yapılmış ancak mesajlar hatalı. 2011 4. Dn.Geçici Vergi Beyannameleri onaylanırken %85'inde mesaj aldım.

"Sistemde kayıtlı bir önceki dönem GGECICI Beyannamenizin Hesaplanan Geçici Vergi tutarı ile bu dönem GGECICI Beyannamenizde indirim konusu yaptığınız 'Önceki Dönemlerde Hesaplanan Geçici Vergi' tutarı arasında fark bulunmaktadır. Beyan bilgilerinizi kontrol ediniz. "

Vergi Bildirimi bölümünde 3. satıra aynı yıl içinde önceki dönemlerde hasaplanan geçici vergi tutarlarından en yüksek olanı yazılır. Ancak sistem, bir önceki dönem geçici vergi beyannamesinde hesaplanan tutarın girilmesini istiyor ve bu şekilde girerseniz mesajsız onay veriyor. Ama beyanname yanlış oluyor tabii en yüksek tutar bu döneme ait değilse... Olması gerektiği gibi daha önceki dönemlerde hasaplanan geçici vergi tutarlarından en yüksek olanını yazarsanız ve bu en yüksek tutar bir önceki döneme ait değilse mesaj geliyor. Ama tabi mesajı dikkate almadan onay verebiliyoruz. O ayrı konu.

hesaplanan veçici vergi:
300,00 1. dn
200,00 2. dn
0,00 3. dn ise ve 4. dönemde üçüncü satıra 300,00 yazarsanız hata veriyor.

200,00 1. dn
0,00 2. dn
300,00 3. dn ise 4. dönemde üçncü satıra 300,00 yazarsanız onaylıyor. Çünkü son beyannameye bakıyor.

Çağrı merkezini aradık, mesajları sisteme yeni yüklemişler, dikkate almayın dediler. Yani delirdim tabii ne demek dikkate almayın. İş yükümüzün bu kadar çok olduğu böyle bir dönemde böyle kafa karıştırıcı, zaman kaybettirici bir durumla karşı karşıya kalmak son derece can sıkıcı. Sistem kendi veri tabanındaki bilgilerle ters düşüyor. GİB mevzuata ters uyarılar veriyor.

Ben attım sistemden görüş kısmından mesajımı. Sessiz kalmayalım lütfen bu tür durumlarda. Ben doğru beyannamem için hata uyarısı alıyorum, dahası, o uyarıya göre beyannamemi düzenlersem bu yanlış beyanname sistem tarafından onaylanıyor.
 
Ynt: Geçici Vergi Beyannamelerinde alınan mesaj

gib sitesi eror vermesi bu yüzden olabilir.
 
Üst