Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şuan 2011 yılına ait geçici vergi ödeyemezsiniz. Vergi dairesindeki memur gözden kaçırıp alsa bile yanlış işlem olur. Geçici vergilere gelen gecikme zammı 01.03 tarihinde durdurulur ve yıllık vergide mahsup etmeyip yıllık vergi ile 2 taksit olarak ödeyebilirsiniz.
Aslında geçici vergi ödemelerini vergi daireleri tahsil etmiyor bankadan ödenmeli. Ancak vadesi geçtiği için bu seferde banka almıyor daireden ödenmeli.
Kurumlar vergisi ise 01.04.2012 tarihine kadar ödenirse yıllıkta mahsup edersiniz. Kurum ise beklemeyin ödeyin hemen. Vergi dairesine ödemeniz gerekiyor.
Ek bilgi;
Ödenmeyen geçiçi vergiler Yıllık gelir VErgisinden mahsup edilemez. Aksine davrananlar hakkında VUK 344. madde hükümleri (Vergi Ziyaı) uygulanır.