fonradar

Geçmiş aya fatura kesmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aday

Katkı Sunan Üye
grup şirketlerinden birisi bankadan kullanmış olduğu krediye karşılık bankaya 500.000 tl lik fatura ibraz etmek zorunda ve önceki yıllarda hep aynı işlemi yapmış bizim firmaya 5-6 ay öncesine fatura kestirip bankaya gösterip iptal çektirmiş üstelik ben 5-6 önceye faturayı kestirirken bugün ki sıradaki seri numarasına ait fatura kesilmiş bu iş şimdide yapılacak ve hiç bir sıkıntı olmaz devlet zarar etmiyor bu işin cezası da yoktur soran olursa yanlışlık olmuş dersiniz diyorlar bu işi yapmak ve yakalanmak şirketin başını ağrıtmazmı ben nasıl sıradaki faturayı 5-6 ay öncesine 300-500 bin gibi yüksek rakamla kesip iptal ederim her sene oluyor bu oalay son 5 yıldır olmuş sıkıntı olmaz mı?

Ynt: geçmiş aya fatura kesmek

A firması B firmasına fatura kesiyor,B firmasıda bunun karşılığında çek kesiyor ve sonra A firması bunu kullanıyor mu ?

Yoksa sadece fatura gösterip temlik mi yapılıyor.Faturaya herhangi bir şerh konuluyor mu ?

Şirket yöneticileridir müşavir izin vermez,iptalleride kontrol etmiyorsa ki öyle galiba arada kaynayıp gitmiştir.

Sözü edilen fatura 500,000 tl lik. Yani 500 tl değil. Hangi firma bu büyüklükte kaç fatura kesiyor..*?

Bildiğiniz üzere eğer ciro bu rakamı kaldırıyorsa,öncesinde proforma gibi kesiliyor ve onaylanırsa sonradan fatura ediliyor.Anladığım kadarıyla bu arkadaşlar direk faturayı kesiyor.Soru sorulurken eksik bilgi verince direk geçiyorum ama merakımdan cevap yazdım :)

Bu faturayı dövize endeksli kredi vermek için istiyor bankalar. Aldıkları faturayı kayda alıp üzerine şerh düşüyolar. Bu aynı zamanda bankayı da kandırmak oluyor. Üstelik ortaya çıkarsa banka almadığı bsmv leri de cazalı olarak ister.

Ynt: Geçmiş aya fatura kesmek

Eğer dediğiniz gibiyse,banka anladığı an vermiş olduğu krediler için 1 ay süre verir kapatmak için,ve sonrasında da o bankaya ait hesaplar bloke edilir.

şirkete ceza gelirmi bu işi yapanların hepsi de grup firmalarının başındaki smmm ler veya olmaya yakın muhasebe yönetmenleri bankadan dövizli kredi kullanıyorlar bankaya faturayı gösterip hiç bir işlem yapmadan iptal çektiriyorlar hiç bir sıkıntıda olmaz diyorlar

Aferin onlara. :) :)

Ne diyim işte böyle adamlar da mali müşavirim yada muhasebe müdüryüm diye bir araba dolusu para kazanıyolar değil mi? :)

söyleyecek söz bulamıyorum. ???

iyi güzelde üstatlar akıl varmantık var elbette yapılan işlem yanlış ama millet bana gülüyor çünkü kimse somut bir cevap vermiyor bu işin cezası varmı yakalanırsa firma ne olur vergi kaybı sözkonusumu hayır devlet- firma- banka kim zarar ediyor hiç kimse işte burdaki bu işlemi yapanlarda herkes bu işi yapıyor yakalansanda cezası yok yanlışlıkla kesmişim dersin kimsede yakalayamaz zaten diye böyle gelmiş böyle gider diyor bizde sadece şiddetle kınıyoruz somut bilgi üstatlar somut bilgi

süreklilik durumunda; "1 yanlış 2 yanlış be kardeşim hepside mi yanlış" sorusuna ne cevap vereceklerdir acep?

grup şirketlerinden birisi bankadan kullanmış olduğu krediye karşılık bankaya 500.000 tl lik fatura ibraz etmek zorunda ve önceki yıllarda hep aynı işlemi yapmış bizim firmaya 5-6 ay öncesine fatura kestirip bankaya gösterip iptal çektirmiş üstelik ben 5-6 önceye faturayı kestirirken bugün ki sıradaki seri numarasına ait fatura kesilmiş bu iş şimdide yapılacak ve hiç bir sıkıntı olmaz devlet zarar etmiyor bu işin cezası da yoktur soran olursa yanlışlık olmuş dersiniz diyorlar bu işi yapmak ve yakalanmak şirketin başını ağrıtmazmı ben nasıl sıradaki faturayı 5-6 ay öncesine 300-500 bin gibi yüksek rakamla kesip iptal ederim her sene oluyor bu oalay son 5 yıldır olmuş sıkıntı olmaz mı?

cezası var olmaz mı? yakalanırsanız faturayı hem usülsuzluk cezası yersiniz. vergi hukuku için.

müşavir böyle bir durumda niçin suçlansın ki anlamadım. müşavire gelene kadar satış fauraları ; para suyunu bile çekmiştir. müşavir uyarmıştır muhakkak ama müşavir bankacıdan sonra gelir mükellef için. malum para verdiğini değil ; para aldığını dinlemek ; dereyi geçene kadar .......

Bakın somut bilgi istiyorsunuz: Biraz anlatayım size ipucu vereyim :) gerisini siz google dan araştırıp bulabilirsiniz.

1-Hileli vergi suçuna girer.
2-Sahte ve muhteviyatı itibarıyla yanıltıcı belge düzenlemek suçuna girer
3-Ceza hukuna girer " Resmi evrakta sahtecilik" ağır cezalık suçtur. 3 yıldan başlar 6-8 yıla kadar ağır hapis cezası vardır.
4-Emniyeti suistimal suçu oluşturabilir.
Daha bu liste çok uzar da.... bu kadarı yeter dimi?