fonradar

Geçmiş Yıla Ait Giderlerin Kaydı

Üyelik
10 Eyl 2010
Mesajlar
41
Konum
Eskişehir
Merhabalar,
Bankaların pos ve diğer cihazlardan kesmiş olduğu komisyonlar hakkında bilgiye ihtiyacım var sevgili meslek erbapları. Aşağıda ileteceğim konu hakkında bilgi verirseniz çok müteşekkir olurum.

Telekom bayisi işletmekteyim ve 2011 yılından bu yana pos kullanıyorum. Bunun dışında birde bankaya ait fatura ödeme cihazımız mevcut. Pos cihazından işlem başına ortalama %1.25 civarında, ödeme cihazından almış olduğumuz her fatura başına ortalama 30 krş. civarında kesinti yapıldı bugüne kadar. Bu tutarlar her ay 1000 tl civarına ulaştı. Lakin ben bu tutarların gider olarak gösterilebileceğini bilmediğim için bugüne kadar hiç muhasebecime bu tutarları iletmedim. İşin açıkçası ondan da bana bu konuda bir uyarı, yönlendirme olmadı. Geçtiğimiz günlerde şans eseri bu tutarların gider olarak gösterilebileceği konusunda bir makaleye rastladım. Muhasebeciye sorduğumda ekstreleri gönder işleyelim dedi. Şuan 15 bin TL civarında vergi borcum var. Fakat bu tutarın yarısı bu bankaların benden tahsil etmiş olduğu komisyonlardan oluşuyor.

Sormak istediğim;
Bu durum ve şartlar altında 2011 - 2014 yılları arasında ki benden kesilen komisyonları şuan gider olarak göstertebilmem mümkün mü?
 
Mümkün değil. O yılların defter kayıtlarında yer alması gerekiyordu. Geçmişe dönük defter kaydı yapılamaz.
 
Üst