Gek 32

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bsrcngz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
gek-32 Yüklenilen KDV Listesinde Yer Alan Genel Gidere Ait Belgelerin İstisnali Satiş/Toplam Satiş Oraninin Tutarliliği Kontrolü hatasını nasıl düzeltebilirm

İstisnai satış/toplam satış oranını bulunuz. yüklediğiniz genel giderlerin toplam giderlere oranı, ististisnai satışın toplam satışlara oranından büyük olmamalı diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltiniz.

Zaten hatanın altında olması gereken oran da yazıyordur. genelde yuvarlamadan kaynaklı kuruşlu farklar çıkıyor.

İstisna satış %40 toplam satış 100 ise, genel giderlerden verebileceğiniz pay %40 ı geçemez.

Arkadaşlar merhaba. Gek 32 de benimde karşılaştığım bir problem var. Şöyleki
firmanın 90 TL istisnalı satışı var 10 Tl de istisnasız satışı var birde gerçekleşmeyen 50 tl tutarında mal iadesi /gider iadesi söz konusu ve Kdv beyannamesinde teslim ve hizmetlerin karşılığını teşkil eden bedel kısmı doğal olarak 150 Tl geliyor. Malum iadelerde Kdv Beyannamesinde Teslim ve hizmetlerin karşılığını teşkil eden bedel içerisine girdiğinden Kdv iadesi kontrol raporu; 90/150 Tl ortalaması ile dağıtım anahtarını daha düşük veriyor. mal iadesi her ne kadar Kdv beyannamesinde teslim ve hizmetlerin karşılığını teşkil eden bedel kısmına gitsede iade raporu 90/100 e göre kontrol yapmalı diye düşünüyorum. sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz.

Arkadaşlar merhaba. Gek 32 de benimde karşılaştığım bir problem var. Şöyleki
firmanın 90 TL istisnalı satışı var 10 Tl de istisnasız satışı var birde gerçekleşmeyen 50 tl tutarında mal iadesi /gider iadesi söz konusu ve Kdv beyannamesinde teslim ve hizmetlerin karşılığını teşkil eden bedel kısmı doğal olarak 150 Tl geliyor. Malum iadelerde Kdv Beyannamesinde Teslim ve hizmetlerin karşılığını teşkil eden bedel içerisine girdiğinden Kdv iadesi kontrol raporu; 90/150 Tl ortalaması ile dağıtım anahtarını daha düşük veriyor. mal iadesi her ne kadar Kdv beyannamesinde teslim ve hizmetlerin karşılığını teşkil eden bedel kısmına gitsede iade raporu 90/100 e göre kontrol yapmalı diye düşünüyorum. sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz.
Doğrusu iade raporunun 90/100 e göre hesaplamadır. Ancak sistem düz mantıkla çalışıyor. GEK32 hatası dilekçe ile izah edilirse belki kabul edilebilir.

Doğrusu iade raporunun 90/100 e göre hesaplamadır. Ancak sistem düz mantıkla çalışıyor. GEK32 hatası dilekçe ile izah edilirse belki kabul edilebilir.

Üstadım maliye bakanlığı ile görüştüm. mal iadelerinide teslim ve hizmetlerin karşılığını teşkil eden bedel kısmına alıyorlar ve oranı bu rakam üzerinden yapıyorlar. sadece sabit kıymet satışında sabit kıymetin satışında her ne kadar teslim ve hizmetin karşılığını teşkil eden bedele gitsede onu dikkate almıyorlarmış. tabi görüş olarak uygulamanın doğru olmadığını belirtsemde yapacak bir şey yok gibi.

ama şöyle bir durum var. benim mal iadesi diye gösterdiğim kısım aslında bir yazılımdı ve aynı ay içinde alındı aynı ay içinde iade edildi diye mal iadesinde gösterdim. acaba kdv beyannamesinde düzeltme verip mal iadesinden sabit kıymet satışına alsam vergi dairesi ne gibi bir tepki verebilir.