Gelen E-faturayı İşleme Almazsak Usülsüzlük Yapmış Olur muyuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan standart
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba,

online alışveriş sitesinden aldığım ürünü kargo adresi işyeri adresimi verdiğim için şirkete e-fatura gönderilmiş. arayıp e-faturaya iade keseceğimizi, siz daha sonra faturayı şahsıma kesebilirsiniz diye görüştüm. ancak site personeli bu tür fatura iadesinin yapılabilmesi için ürünü de iade etmem gerektiğini söyledi. Şimdi ben ürünleri ve faturayı iade etmesem ve gelen faturayı da işleme almasam usülsüz bir iş yapmış olur muyum?

teşekkürler.

O zaman faturayı şirkete kestirdiğinizden kayıtlara almak zorundasınız. Alınan şey şirketle alakalı değil ise size yansıtma ft kesmelidir.

yani biz faturayı indirim konusu yapmıyoruz deme lüksümüz yok. bu faturayı şüpheli görsek de mi böyle ? yoksa sadece E-fatura olduğu için mi böyle muamele ediyoruz.

üstadlar,
personele yansıtma faturası kesildikten sonra 320 de olan bakiye 135 hesaba mı atılacaktır. buradan da kasa ile kapatılacaktır. İşlem doğru mudur ?

Niye 320 de bakiye var? Firma onu ödeyecek. Sonra size fatura kesecek borçlandıracak. 135 olur 120 olur. eğer tutarı nakden ödersen 135 100 kasa ile kapanır. Yahut maaşından kestirirsin.o zaman mahsup edilir. kalanı ödenir.

zaten bunu alırken ben kredi kartı ile ödedim. Firma tekrar neden ödüyor ? bu sebeple dedim 320 deki bakiyeyi bu şekilde kapanır mı