Gelir Vergisi Mükelleflerinde Kkeg

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fnd2005
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar
benim sorum gelir vergisi mükelleflerinden bilanço esasına tabi olanlar 689 hesabı kullanabilir mi

Elbette kullanabilir, gerektiğinde kullanmalıdır da.Fakat başlıktaki KKEG kelimesini anlayamadım.Gelir Vergisi mükelleflerinin Vergi Matrahından düşebilecekleri Diğer Olağandışı Gider ve Zararlarıda herzaman olabilir.

geçici vergi dönemlerindeki kanunen kabul edilmeyen giderlerin gelir tablosu ve geçici vergi beyannamesinin hazırlanmasındaki durumunu bir örnekle açıklar mısınız? bu konuda sıkıntım var. stajyer

sevgili arkadaşım,

kanunen kabul edilmeyen gider ne demek sen bir gider yapmış fakat kanun sana diyor ki :

tamam sen bu gideri yaptın ama ben bunu kurumlar veya gelir vergisi matrahından indirmeni kabul etmiyorum...

dolasıylada biz sözkonusu gideri önce giderlerştiriyor ve daha sonra vergi matrahını bulurken bu gideri vergi matrahına ilave ediyoruz....

iyi çalışmalar....

Sayın HKN_GNS

Sayın Ekici'nin sorusu, KKEG nedir değil.. KKEG ile 689 hesap arasındaki bağlantıyı soruyor ki, yerden göğe kadar haklıdır.

Zira hala, 689 hesabı KKEG in kaydedileceği hesap olarak gören arkadaşlarımız var.

O sorunun amacı da, konuyu deşerek, ortak doğruyu bulmaya yardımcı olmaya çalışmak..

Evet, son paragrafınız çok doğru, bu giderler önce gider yazılıyor, sonra matrah hesaplaması sırasında ticari kara ekleniyor.

Ama, bunların tümü 689 hesapta giderleşmiyor. Her biri kaydedilmesi gereken doğru gider hesaplarına kaydediliyor.

Gelir vergisi ödevlilerinde de durum aynı.. Bir fark yok.

kanunen kabul edilmeyen giderleri normal hesaplarına kaydeder ve nazım hesaplarda takip ederiz......