Gelir Vergisinin 18.Maddesindeki Serbest Kazanç İstisnası

Üyelik
8 Eyl 2011
Mesajlar
1
Merhabalar,
Gerçekten cevabı çok önemli olan bir konu hakkında sizden yardım istiyorum. Yanıtınız beni çok memnun edecek, projelerimde yardımcı olacaktır.

Pek çok eğitim sitesinin DVD satışı yaparken belirttikleri 18.maddedeki kazanç istisnası ile ilgili bilgi almak istiyorum. Bilgisayar programı aracılığıyla izlenebilen eğitimler hazırlamaktayım. Kullanıcı ödemeyi internet üzerinden yaparak, yazılıma ait lisansa sahip olabiliyor. Herhangi bir gönderim vs yapılmıyor. Bu tip bir çalışma düzeninde, ileri düzey bilgisayar kullanıcılarına bilgilerimi videolar halinde satmak istiyorum.

İlgili maddede yer alan; (http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1079&uid=YWNY48DYQOTNDATT&type=madde)

Müellif, mütercim, heykeltraş, hattat, ressam, bestekar, bilgisayar programcısı ve mucitlerin ve bunların kanuni mirasçılarının şiir, hikaye, roman, makale, bilimsel araştırma ve incelemeleri, bilgisayar yazılımı, röportaj, karikatür, fotoğraf, film, video band, radyo ve televizyon senaryo ve oyunu gibi eserlerini gazete, dergi, bilgisayar ve internet ortamı, radyo, televizyon ve videoda yayınlamak veya kitap, CD, disket, resim, heykel ve nota halindeki eserleri ile ihtira beratlarını satmak veya bunlar üzerindeki mevcut haklarını devir ve temlik etmek veya kiralamak suretiyle elde ettikleri hasılat Gelir Vergisinden müstesnadır.

hükmüne sizce tabii oluyor muyum? Yoksa bu konu hakkında vergi ödemem mi gerekiyor? Açıkçası olası bir şikayet durumuna dair çekincelerim mevcut. Bu sebepten ötürü soruyu siz değerli arkadaşlarıma iletmek istedim.

İlginiz için teşekkür ederim.

Yiğit
 
Ynt: Gelir Vergisinin 18.Maddesindeki Serbest Kazanç İstisnası

Burada şuna dikkat etmeniz gerekir, eyer siz müellif veya bilgisayar programcısı iseniz bu kapsamda değerlendirilirsiniz. Dvd hazırlamak müelliflik kapsamında değerlendirilmez kanaatindeyim.
 
Ynt: Gelir Vergisinin 18.Maddesindeki Serbest Kazanç İstisnası

+1
Burada program yazıcıları kast ediliyor. DVD niz fikir sanat eserleri kanununa göre, bu kanunda belirtilen telif oluşturacak bir eser statüsüne uygunsa ve tescilli ise bu kanundan yaralanabilirsiniz...
 
Üst