Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mükellefime ait önceki yıllardan devreden ve artık gelmesinden umudu kestiğimiz, ödemelri banka vb.den yapılmış ama bize gelmeyen faturalar var.. 320 hs. da bakiyeler devredip duruyor.. Bunları nasıl kapatabilirim, KKEG'e atsam doğru olur mu acaba?
Ama ödemeler 1-2 yıl öncesinden, yani hiç gelmeyecek muhtemelen, ya da kaybolmuş bilmiyorum.. O zaman da 159 hs.larda kalır hep.. Benbirşekilde yoketmek istiyorum, KKEG mümkün değil mi?
KKEG yapabileceğinizi düşünüyorum.diyeceksiniz ki niye?
çünkü,kkeg vergi matrahını artırıcı bir unsurdur.siz hakkınız olan bir mal yada giderin kaydını yapamamışsınız.bilakis,o tutarı vergi matrahına ilave edip,vergi ödemenizi yükseltmiş olacaksınız.sakıncası olmayacağı düşüncesindeyim.
ft alınamadığı için incelemede ceza yiyeceğiniz kesin. ft almaları gerektiğini ortaklara (firma sahibine) söylediğiniz halde alınmıyorsa hs ortaklar hs ile kapatın. çünkü tüm sorumluluk onlarda.
Karşı firmanın adres ya da faks numarası var ise iadeli taahütlü bir posta ya da faks yoluyla ödemelerinize ilişkin faturaları talep edebilirseniz iyi olur, en azından sizin faturaları talep ettiğinize dair bir kanıtınız olur.
Bunlar da mümkün değilse arkadaşların dediği gibi KKEG 'e yazılabilir. Ancak inceleme esnasında tespiti halinde cezayla karşı karşıya kalınacağı kesin.