Genel Kredi Sözlemesi hk.

Üyelik
20 May 2011
Mesajlar
22
Merhaba,
Geçen sene bir ltd.şirketinden ortaklıktan ayrıldım, x bankasında hesabımız vardı ve gks sözleşmemiz.Ben hisselerimi devredene kadar ve bana ait gksde hiçbir borcum yok,Yeni ortakla yeni gks yapıldıktan sonra 2 tane araç almışlar ve ödememişler,araçlarda ortada yok.Bugün bana araçlarla ilgili icra yazısı geldi ve bende bankayı aradım şirketin kobi danışmanı ile görüştüm bankaya sizin hiçbir borcunuz yok dedi.Bizim alacağımız kişiler yeni gksi olan şahıslar olduğunu söyledi.Sadece eski gks de adınız olduğu için sizede gönderilmiş dedi.Sisteme bakıldığı zaman sizin sorumlu olduğunuz tarihlerde borç yok.Bunu genel merkezde görebiliyor bende dedi.Benim hukuksal açıdan ne yapmam gerekir?İşi sağlama bağlamak için icra müdürlüğüne itiraz dilekçesi göndermek gerekir mi?

Not;Ben ortaklıktan ayrıldıktan sonra gerekli bilgiler ticari sicil gazetesinde yayınlandıktan sonra noterden bankaya kefillikten istifa yazısını gönderdim.

Umarım konuyu anlatabilmişimdir.
 
Ynt: Genel Kredi Sözlemesi hk.

İtiraz dilekçesini avukakatla görüşüp mü yazayım yoksa kendim icra müdürlüğünde mi yazdırayım?

Bilgi verirseniz

Cevaplarınız için teşekkür ederim...
 
Ynt: Genel Kredi Sözlemesi hk.

Hem icra müdürlüğüne hemde bankaya itiraz mektubu yazınız.
Buna göre daha önceden ortaklıkdan ayrıldığınıza dair bankanıza bilgi verildiğini belirterek, şirketle ilişiğinizin kesildiğini gösteren Ticaret sicil gazetesinide ekleyerek bir yazı veriniz.
7 gün içerisinde icra müdürlüğüne ititraz etmezseniz kanunen borcun yeni bir dava açana kadar borcun yükümlüsü siz olursunuz.
 
Ynt: Genel Kredi Sözlemesi hk.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler,bankaya itirazı noter yoluyla mı yapacağım?
 
Ynt: Genel Kredi Sözlemesi hk.

İster Noter yoluyla istersenizde iadeli taahütlü posta yoluyla yapabilirsiniz.
 
Ynt: Genel Kredi Sözlemesi hk.

Bankaya yapacağım itiraz nasıl olmalı?noterde ne yazmalıyım,örneği varsa paylaşırmısınız.
 
Ynt: Genel Kredi Sözlemesi hk.

icraya 7 gün itiraza sadece iş günleri mi yoksa hafta sonlarıda dahil 7 gün mü?Bana gelen icra takip kağıdını ben imzalamadım.Noterde ilk yazdığım metni düzenleyerek bankaya göndersem uygun olur mu?
 
Üst