Genel Tatil Günlerinin Kapsamı

Üyelik
18 Nis 2009
Mesajlar
9
slm. arkadaşlar örnek:23 nisan cuma günü ulusal bayram tatili olduğunu biliyoruz.. müteakip c.tesi günüde

sizce tatilmidir.

teşekkürler
 
Ynt: genel tatil günlerinin kapsamı

ickirac ' Alıntı:
...23 nisan cuma ...

2009 yılını kasdetmediniz herhalde. cuma gününe rast gelen resmi tatilin ertesi günü c.tesi de tatildir. Forumda daha önce kanun metni yazılmıştı.
 
Ynt: Genel Tatil Günlerinin Kapsamı

peki 1 mayıs resmi tatil ilan edildi 2009 da cuma gününe rast geliyor o zaman 2 mayıs da cumartesi günü resmi tatil oluyor öyleyse yanılıyormuyum? biz günde 7.5 saat çalışıyoruz 2 mayıs c.tesi çalışamamız durumunda fazla mesai talep edebilecekmiyiz peki iş yerimize?
 
Ynt: Genel Tatil Günlerinin Kapsamı

resmi tatil gününden sonraki gelen iş günü hafta sonuna denk geliyor ise o günde tatil edilir . yani o gün çalışmadıgınız için 1 günlük ücret hak edersiniz .
 
Ynt: Genel Tatil Günlerinin Kapsamı

ama ben çalışırsak diye sordum çalıştırılırsak fazla mesai ödeme zorunluluğu varmı yoksa çalışsanda çalışmasanda normal çalışma saatini mi ödüyor iş veren?
 
Ynt: Genel Tatil Günlerinin Kapsamı

Fazla mesai değil diğer resmi tatillerde çalışıldığında nasıl ücret ödemek gerekiyorsa o şekilde ücret tahakkuk ettirilir. Yani çalışılmaz ise 1 çalışılırsa 2 günlük ücret, mesai saatinin üzerine fazladan çalışma olursa fazla çalışılan her saat için 1,5 saatlik ücret tahakkuk eder.
 
Üst