fonradar

Gerçek Faydalanıcıya İlişkin Bildirim Formu(529 Sıra Nu.lı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği)

Hava Kuvvetleri

Tanınmış Üye
Üyelik
2 Ocak 2013
Mesajlar
230
Konum
ANTALYA
Herkese merhaba

13.07.2021 tarih ve 31540 sayılı resmi gazete'de yayımlanan 529 sıra nu.lı vergi usul kanunu genel tebiğ uyarınca kurumlar vergisi mükellefleri yıllık ve geçici vergi beyannamelerinin ekinde,kurumlar vergisi dışında kalan mükellefler ile bildirim yapması gereken diğer kişiler ise internet vergi dairesi üzerinden ''Gerçek Faydalanıcıya İlişkin Bildirim Formu'' ile her yılın ağustos ayı sonuna kadar bildirimde bulunmak zorundadır.

Bilgilerinize sunarım.
 
Merhaba ,
Gelir vergisi mükellefleri için bu yıl ilk defa mı verilecek? (Geçici ekinde yok gelir vergisi mükellefleri için)
 
Merhaba ,
Gelir vergisi mükellefleri için bu yıl ilk defa mı verilecek? (Geçici ekinde yok gelir vergisi mükellefleri için)
Herkese merhaba

Tebliğin 4(1) b bendinde
Kollektif şirketlerde şirketi temsile yetkili kimse veya ortak, eshamsız komandit şirketlerde komandite ortaklardan biri ve adi ortaklıklar adına en yüksek ortaklık payına sahip kişi, Türkiye’de yönetim merkezi olan veya Türkiye’de mukim yöneticisi olan yabancı ülkede kurulmuş trust ve benzeri teşekküllerin yöneticileri, mütevellileri veya temsilcileri vermek zorundadır.

Gerçek kişi gelir vergisi mükellefleri kapsama dahil değildir.

Tebliği okumanızı tavsiye ederim.
 
Bir sorum daha olacak,
Geçen yıl Kurumlar Vergisi Mükellefleri için verilen gerçek faydalanıcı bildirim formunda şöyle bir hata yapılmış düzenleyen bilgilerinde sehven mali müşavir bilgileri yazılmış.( mali müşavir bilgileri düzenleyen bölümüne yazılmaz denmiş). Bu durumu nasıl düzelte biliriz. Böyle bir sorun ile karşılaşan oldu mu?
 
Üst