fonradar

Gerçek Maaştan Yatmayan Sigorta Primleri

Üyelik
1 Tem 2016
Mesajlar
1
Konum
İstanbul
Sigorta primleri gerçek maaştan değil de daha düşük maaştan hesaplanırsa bundan kaynaklanan kayıplar ne kadar diye herhangi bir araştırma var mı?
Misal: bir işçinin 25 yıl boyunca aldığı net maaş net asgari ücretin 2 katı olsa onun emekli maaşı ne kadar etkilenir, ayrıca diğer kurumların (SGK, vergi dairesi gibi) kaybı ne olur? Bu gerçek verilerle gerçek bir zaman dilimi (1.01.1991-31.12.2016 gibi) için hesaplanabilir mi.
Böyle bir durumda çalışanın ne yapması gerekiyor?
 
Gerçek veriler üzerinden,ilgililer/uzmanlar ortalama bir hesaplama yapabilir,noksanlıklardan doğan kayıplardan ilgili işci ve ilgili kurumların zarar sözkonusudur,telafisi ise dava konusu edilmeden çözülmez/genelde çözülmüyor,olayınıza ilişkin emekli maaşı noktasında,gerçek ücret üzerinden yatan primler ile daha az/noksan ücret üzerinden yatan prim miktarları farklı olacağından,elbette emekli aylığı da farklı olacak,dolayısıyla biraz düşük olacaktır.Diğer taraftan emekli aylığının bağlanması,tek düze bir işlem olmayıp,bir çok husus dikkate alınarak hesaplandığından,aradaki yaklaşık farkı da ancak konunun uzmanları bulabilir.
 
Üst