Gerçek Usulden Basit Usule Aynı İşyerinde Geçilir mi ?

rkrlmaz

Katkı Sunan Üye
Üyelik
9 Nis 2012
Mesajlar
157
Konum
isk
Merhaba , yemek işiyle uğraşan bir mükellefim mayıs ayında basit usulden gerçek usule geçiş yaptı.İşleri kötü gittiği için aynı işyerinde gerçek usul mükellefiyeti kapattırıp bir akrabasının (eş yada çocuğu değil ) adına basit usul olarak devam etmek istiyor bu mümkün mü ? Burası büyükşehir ama basit usul açılışlar hala yapılabiliyor?
 
Burda yetkili karar verme durunda olan arkadaşımız yok karar vergi dairesinin.Durumu değerlendirecektir.Hali ile emanetçinin bağkuru olacak ruhsatı izin olacak olacak eski işveren orada nasıl çalışacak işçi olması lazım işçi arttıkça basit usul olmaz denilecektir gıda mühendisi olacak mühendisler belli bir rakamdan az çalışamıyor gerçekten bu iş basit usul seviyesinde ise zaten yapılmaz kurtarmaz tasviye etmek lazım.Olayı bir de bu açıdan vergi idaresi gözü ile değerlendiriniz .Kolay gelsin.
 
Ben zaten olumsuz olarak fikrimi söyledim , sizinde fikrinizi almak için sormuştum teşekkürler yanıtlar için.Son eklenen 13 büyükşehir bu tür işleri hala basit usul olarak yapabiliyor.
 
Üst