fonradar

Gerçek Usulden Basit Usule Geçiş Hk.

SiperAli

Katkı Sunan Üye
Üyelik
14 Ağu 2014
Mesajlar
221
Konum
İstanbul
Üstadlar Selamın Aleyküm.

2 tane müşterim gerçek usulden basit usule geçecek ve konu hakkında kafama takılanlar var. Yardımcı olursanız sevinirim.

1-)Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde çay ocağı faaliyeti yapan bir kişi kira ve ciro şartlarını taşıyorsa basit usulu geçişte herhangi bir sıkıntı olur mu? Dükkan metrekare olarak biraz büyük sadece
2-)Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde erkek kuaförü olan bir kişi (05.05.2016 açılış) ayda 500 TL brüt kira ile ( yılda 6000,00 ) ciro şartını da taşıyor ise basit usule geçişte herhangi bir sıkıntı olur mu?

Ben bunlara defter tastik ettirmedim, basit usul için dilekçeleri de ocak ayında vereceğimden dolayı basit usule geçişte bir sıkıntı olursa defter tastik ettirilmemiş olacak öyle değil mi? Yeni yılda geriye dönük kapanış versem bile yazarkasa kapanmayacağından yine sıkıntı olacak. Yanlış mı düşünüyorum? Bilgilendirirseniz sevinirim..
 
Haklısınız.Bazı yerlerde belirli mesleklerin basit usule geçişine daire sıcak bakmıyor usulen yıl atlamadan daire sicil servisiyle bir görüşün.
 

Benzer konular

Üst