Geriye Doğru Giriş

Merhaba

12.09.2014 tarihinde adres değişikliğimiz tescil edildi. Yoklamamız tutuldu. Yarın SGK ya başvurup işe başlama tarihimizi 12.09.2014 olarak beyan ederek Önceki işyerinde çalışan personeli 11.09.2014 tarihinde 16-kodu ile çıkış vereceğim. 12.09.2014 tarihi itibarıyla da 3 kişiyi işe giriş yeni adreste giriş yapacağım. Bu işlemlerde İPC doğuran bir olay var mı?

Ayrıca Önceki adresin SGK şifresiyle Tekrar giriş yapıp bildirgenin 11 günlük kısmını verebilir miyim?

Teşekkürler

Merhaba
İpc doğar.Yalnış anlamadıysam Sgk da yeni bir açılış yapacaksınız.Yeni açılış yapacaksanız eğer başvuru yaptığınızın ertesi gününü açılış tarihi olarak yazmanız gerekir.
Diğer sgk dosyasını kapatmayın ve son çıkış tarihine kadar o sgk dosyasından personellerinizi sgk lı gösterin.Başvuru yaptığınızda da diğer dosya ya personellerinizin naklini gerçekleştirirsiniz.

Merhaba
İpc doğar.Yalnış anlamadıysam Sgk da yeni bir açılış yapacaksınız.Yeni açılış yapacaksanız eğer başvuru yaptığınızın ertesi gününü açılış tarihi olarak yazmanız gerekir.
Diğer sgk dosyasını kapatmayın ve son çıkış tarihine kadar o sgk dosyasından personellerinizi sgk lı gösterin.Başvuru yaptığınızda da diğer dosya ya personellerinizin naklini gerçekleştirirsiniz.

Başvuru yaptığınız aynı tarihe açılış tarihinide yazabilirsiniz.

Merhaba 8senedir bir yerde çalışıyorum hiç sigortam olmadı şimdi is veren sigortali yapmak istiyor açılış olarak bende 2006 senesinden istiyorum is veren bunu yapabilir mi geriye dönük sigorta mi 2006 dan açıp yaptırabilir mi çünkü yaşım 52 yaparsa kaç yaşında emekli olurum bu durumda neler yapabilirim şimdiden teşekkür ederim

Merhaba 8senedir bir yerde çalışıyorum hiç sigortam olmadı şimdi is veren sigortali yapmak istiyor açılış olarak bende 2006 senesinden istiyorum is veren bunu yapabilir mi geriye dönük sigorta mi 2006 dan açıp yaptırabilir mi çünkü yaşım 52 yaparsa kaç yaşında emekli olurum bu durumda neler yapabilirim şimdiden teşekkür ederim

Çok zorlu bir süreç.Öncelikle SGK yüksel ihtimalle müfettiş gönderir.2006 yılından beri orada fiilen çalıştığınızı kanıtlamanız gerekiyor.Ayrıca işvereni birçok ceza bekliyor.Bağlı bulunduğunuz SGK ile durumu görüşün derim ben.