personel maaş programı

Geriye Dönük İşe Giriş Tarihi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ashur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

Bri sorum olacak. Ben 17.07.2012 tarihinde işe başladım ancak benim sigorta girişim 01.08.2012 olarak girilmiş. İşe giriş tarihimi 17.07.2012 olarak değiştirtmek istiyorum. İşverenim ile konuştum durumu kabul etti. Tahmini olarak ne kadar ceza ödenir ve yapılması gerekenler nelerdir? (Toplam çalışan sayısı 8)

Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi İle Genel Sağlık Sigortası Giriş Bildirgesini yasal süre içerisinde verilmemesi, Kurumca belirlenen şekle ve usule uygun verilmemesi, internet - elektronik veya benzeri ortamda gönderilmesi zorunlu tutulduğu halde anılan ortamda gönderilmemesi halinde her bir sigortalı için bir aylık asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanır.

Sizin durumunuzda kurumca tespit yapılmadığı için ve 2012 2.çeyreğine denk gelmesinden dolayı bir asgari ücret para cezası düzenlenir. İtirazsız ödediğinizde %25 indirim uygulanır.
2012/Temmuz dönemine "ek bildirge" vermeniz ve çıkacak prim farkını faizi ile ödeneniz gerekir.

Ayrıca 3 aydan eski olduğu için kurumun incelemesine girersiniz. Teftiş yapan eğer doğruluğunu raporlar ise ancak o zaman işe giriş tarihiniz değiştirilir.

Cezası yüksek bir durum. Ancak ortada devletin bir gelir kaybı var.

Takdir yüce Türk Milletinin

Son düzenleme:
15 Günlük geriye dönük bildirge için ödeyeceğiniz idari para cezasının ve ek sigorta primi ile cezasının yanında, muhtasar beyanname için de düzeltme vermeniz lazım. Gelir vergisi ve damga vergisi, bunların gecikmesi ve usulsüzlük cezası da ödemeniz gerekecek...

Cezalar: Geriye dönük işe giriş bildirgesi için, 978,60.-TL, Ek bildirge için ise; 122,31.-TL, Prim matrahını bilmediğimiz için 15 gün eksik beyan edilen sgk prim tutarını ve stopaja yansıyan rakamı bilemeyiz elbette.

Teşekkür ederim son bir sorum daha olacak talepte bulunduktan kaç gün sonra tarih geriye alınır. Yani bu sürecin sonuçlanması kaç günü bulur?

merhaba bir sorum olacak ;
2008 yılında çalıştığım iş yeri beni sigortalı göstermemiş. 2008 ağustos ayından 2009 mayıs ayına kadar çalıştığımı belgeleyebiliyorum. ne yapmam gerekiyor?

İş mahkemesinde İşveren ve SGK nu muhatap alan hizmet tesbit davası açmanız gerek.