Kasadan izinsiz para almak gibi bir huyum yok yalnız insanı çileden çıkaracak duruma düşürürseler bilemem. 6 ay maaşımı vermediklerindede kasamda para vardı ama ben el sürmedim yatırsınlar diye bekliyorum meslek icabı emanete hıyanet etmiyoruz bize zimmetli dokunmuyoruz ama karşı taraf bu konuda bize karşı bir atılım yapmıyor ayrıca kasadan para alıp sicilimi kötülemekte istemiyorum hukuki açıdan mahkeme açsam çok uzun sürecek iki arada bi derede kaldım.
Bu noktaya gelmiş olmanıZ; sabrınızın artık kalmadığını,isteyerek çalışmadığınızı,ziyadesiyle zorlandığınızın göstergesidir.(Allah yardımcınız olsun)
Gerek mesleki açıdan ,gerekse bir çalışan olarak, bunu asla yapmamalısınız.
Muhasebeci olmanız size bu hakkı vermez,neticede bağımlı çalışansınız ve iş görme esnasında ise doğruluk ve sadakat içinde çalışmak,görevinizi yerine getirmek durumundasınız.
Karşı yönden bu davranışınız karşısında,işveren önce sözleşmenizi haklı nedenle feshedecek,sgk çıkışınıda buna göre yapacak + bu olay dava konusu olur mu, dava konusu eder mi,ederse sonuç ne olur,bilmiyorum ama bundan sonraki iş hayatınızda bu durumlar karşınıza çıkacak ve sizi üzecek.
Sonuç olarak Sn.bülent249 un dediği gibi şu an haklı durumdasınız,hukuki süreçleri izleyerek, bu iş ilişkinizi bitirmeniz, yani bu haklı nedene dayalı olarak fesih yoluna gitmeniz,(bu alacaklarınız ve tazminatnızın ödenmesini talep etmeniz,yinede ödemezler ise dava açmanız)bundan sonrası içinde kendinize yeni bir sayfa açmanız en uygun seçenektir.