fonradar

Geriye Dönük Ssk İşe Giriş

Üyelik
20 Tem 2005
Mesajlar
58
Merhabalar,

Bir gerçek kişi mükellefimizin 19 yaşındaki oğlu bir hastalıktan dolayı körlük tehlikesiyle karşı karşıya.. İşin kötü tarafı mükellefin bağkur borcu şu ödeyemeyecek kadar fazla.. Çocuğun herhangi bir sosyal güvencesi yok.. Şimdi Ssk lı yapsak 3 ay beklemek zorunda ve doktor bir an önce tedaviye alınması gerektiğini söylüyor. Acaba geriye dönük 3 ay öncesine işe girişini versek ne kadar bir cezaya muhatap oluruz, sağlık hizmetlerinden faydalandığınında "teftiş kuruluna gidersiniz" (muvazaalı işlem diye) gibi bir uyarıda bulundular, bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkürler..


Not : Konu başlığı (TB) tarafından forum kurallarına uygun hale getirilmiştir. Lütfen forum kurallarına uyalım.
 
Merhaba,
Uyarıları dikkate almanızı öneririm. Ssk işgöremezlik ödeneğinden ve iş kazası ve meslek hastalıkları sigortasından veya sağlık yardımından istifade etmek için böyle bir yol denemeniz halinde ssk müfettişi tarafından inceleme geçirebilirsinz. Dahası işe girişte alınan sağlık raporunun ibrazı istenebilir. Bu gibi durumlarda kurumca yapılan bütün masrafların işverenden tahsil edilebileceğini unutmayınız.
 
değerli aysen,
ssk girişi yapmanızı hiç önermem. böyle bir durumda ödeyeceğiniz idari para cezası ile bağkura borcunuzu ödeyiniz. sağlık karnesini de oradan çıkarıp bağkur sağlık sigortasından istifade ediniz.
selamlar
 
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Çocuğun 1 gözü bandajlı ve şu an yatar hasta değil, sosyal hayatına devam ediyor... Ama sizin de dediğiniz gibi teşhis tarihi 29/11/2005.. Şu an ssk lı yapılsa -geri ye dönük olmasa dahi- işveren çok zor durumda kalır mı ? Teşekkürler..
 
Arkadaşlar 19 yaşında oğlu diyorsunuz Bağ-kur'da olsa 18 yaşını dolduran ve Okumayan(25 yaş) çocuklarına mükellefiniz veya bir başkası sağlık hizmetinden yararlandıramaz ve yararlanamaz. Ancak kendisinin bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olarak çalışması lazım.
Belki tam şartlarını da bilmiyorum ama kendisi için Yeşil Kart için müracat edebilir. üzerine kayıtlı birşey yok, herhangibir sosyal güvence de yok. Bir ihtimal kabul edilebilir. Yeni Sosyal Güvenlik yasası bu gibi durumları çözecek gibi hiçbir sosyal güvencesi olmayanlara pirimleri devlet tarafından karşılanacak. Sağlık hizmeti verilecek. Devletimizin bu gibi durumlarda Anayasal hakkı olan sağlık hizmetini yerine getirmesi gerekir diye düşünüyorum. saygılar.
 
sn. aysen
cari yıla ait aylık hizmet ve prim bildirgesini geriye dönük vermek için işe giriş bildirgesi süresi dışında verilirse üniteye vereceğiniz ek bildirgeler hemen işleme konulmayacak işleminiz teftişe gönderilecek kayıt tetkine başvurulacak lüzum görülmesi halinde işyerine yoklama memuru gönderilecektir.
eğer aksi bir durum tespit edilirse işlem iptal edilecek.
eğer istemin kabulü halinde işe giriş bildirgesinin geç verilmesinden dolayı asgari ücretin bir katı tutarında ceza uygulanır.sn aysen eğer şahsın oğlu orta öğrenim yapıyorsa 20 yaşını yüksek öğrenim yapıyorsa 25 yaşını doldurmamış erkek çocuklar baba/annesinin sağlık sigortasından yararlanır. eğer bu şartları taşımıyorsa 18 yaşını doldurmuş erkek çocuklar sağlık sigortasından faydalanamaz.
 

Benzer konular

Üst