Geriye Dönük Ücret Ödemesi

kavazlı

Katkı Sunan Üye
Üyelik
29 Şub 2008
Mesajlar
408
Konum
İstanbul
arkadaşlar merhaba,

bir çalışanımızı işten çıkarmıştık çalışanımız bizi mahkemeye verdi ve kazandı kensine en çok 4 ay olmak üzere ücret ödedik
ödediğimiz bu ücretleri geriye dönük olarak sgk ya bildirmemiz gereklimi, gerekliyse nasıl bir işlem yapılıyor ( dilekçeylemi yoksa e-bildirge ek olarakmı ) ve geriye dönük ceza ödenecekmi bunun bir süresi varmı. üstadlarımdan bilgi bekliyorum.
iyi çalışmalar.
 
Ynt: geriye dönük ücret ödemesi

*Mahkeme kararının temyiz edilmemesi durumunda kararın kesinleştiği,

*Temyiz edilmesi halinde Yargıtay onama ilamının işveren veya vekiline tebliğ edildiği,

*Yargıtay onama ilamı taraflara tebliğ edilmemiş/edilememiş ise Yargıtay onama ilamının kararı vermiş olan mahkemenin kalemine intikal ettiği,

Tarihi (bu tarihlerin, taraflarca Kuruma ibraz edilecek kesinleşmiş mahkeme kararlarına kaydettirilmesi istenir) takip eden ayın sonuna kadar verilmesi ve belgelerde kayıtlı sigorta primlerinin aynı süre içerisinde ödenmesi halinde, idari para cezası ve gecikme zammı uygulanmaz.
Bu yükümlülüklerin, yukarıda belirtilen kesinleşme tarihini takip eden ayın sonuna kadar yerine getirilmemesi halinde ise bu defa belgelerin verilebilmesi amacıyla işverene tanınan sürenin sonundan başlanarak gecikilen her ay için gecikme zammı, ayrıca her bir aya ilişkin prim belgesinden dolayı bir aylık sürenin son gününde geçerli olan asgari ücret üzerinden de idari para cezası uygulanır.
 
Üst