fonradar

GIB " Sunucuda Beklenmeyen Bir Hata Oluştu. Lütfen Daha Sonra Tekrar Deneyiniz " Hatası

Geçen haftadan beri GIB portalı üzerinden e-defter yüklemesi yapmaya çalışıyorum. YB ve KB beratlarını yükleme aşamasında " Paket kontrolü geçerli, Paket Yükleniyor " ekranından sonra " Sunucuda beklenmeyen bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz " hatası almaktayım. Maliye ile görüştüğümde firewall kısıtlaması olabileceğini söylemektedirler. Şirketin IT departmanı ile görüştüğümde her şeyin normal olduğunu söylemektedirler. Bu durumda olan mükellefler var mı? Çözüm bulunabildi mi? Teşekkürler,

Geçen haftadan beri GIB portalı üzerinden e-defter yüklemesi yapmaya çalışıyorum. YB ve KB beratlarını yükleme aşamasında " Paket kontrolü geçerli, Paket Yükleniyor " ekranından sonra " Sunucuda beklenmeyen bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz " hatası almaktayım. Maliye ile görüştüğümde firewall kısıtlaması olabileceğini söylemektedirler. Şirketin IT departmanı ile görüştüğümde her şeyin normal olduğunu söylemektedirler. Bu durumda olan mükellefler var mı? Çözüm bulunabildi mi? Teşekkürler,
Geçen ay bir kaç defa buna benzer giriş anında hatalar oldu,üst üste birkaç kez denemeyle uyarıları aşıp sisteme girişleri yapabildik.Bu hatalar genelde sistemsel oluyor, yani karşı taraftan kaynaklı. Açıkcası firewall,antivirüs veya güvenlik duvarıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Ancak alternatif olarak şunlar yapılabilir.Böyle hatalarda ara ara denemekte fayda var.veya antivirüsü devre dışı bırakıp deneyebilir, güvenlik duvarına bağlı olmayan başka bir bilgisayardan deneme yapılabilir.Mühür cihazı,farklı bir sokete takılarak denenebilir, imzalama aracı yeniden yüklenerek denenebiir.

E-Defter yükleme sorununu çözdüm. Kullanmakta olduğum e-defter programını yeniden çalıştırıp, dosyaları yeniden oluşturdum ve GIB portalına yükleme başarılı şekilde gerçekleşti.