fonradar

Gıda Bankasına Yardım

juılet

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 Nis 2007
Mesajlar
120
Bir mükellefimiz gıda bankasına yardım yapacaktır. Bilindiği üzere Gel.Ver. 251 tebliğde gider olarak dikkate alır ve kdv den istisnadır.

Eğer firma yardım ettiği malı imalat edipte veriyorsa yüklendiği kdv yi ilave edilecek satırına yazıyor.

Peki firma ticari alım satım işi yapıyorsa yine ilave edilecek satıra yazacakmı yoksa hesaplanan kdv bölümünde bir uygulama yapmasına gerek yokmu?
 
Ynt: Gıda Bankasına Yardım

Sayın juılet .....
Bağışladığınız gıda maddelerinin işletmenize dahil olmaması (yani dışarıdan satınalınması ) halinde, malın toplam maliyet bedeli (KDV dahil) tutarını Gelir Vergisi Kanunu?nun 89. maddesi çerçevesinde yıllık beyannamenin bağış ve yardımlara ilişkin bölümüne yazarak gelir vergisi matrahının tespitinde indirim olarak dikkate alacaksınız. Ayrıca KDV Beyannamesinin Hesaplanan kdv bölümünde bir beyanda bulunmanıza gerek yoktur.
Söz konusu Tutarı, İlgili Dönem ( Bağışın yapıldığı dönem) KDV Beyannamesinin Kısmi sitnalar ile ilgili, Tablo 11 de 203 Kod No.su ile, 17 / 2 - b Mad.No su ve Eğitim ve sosyal yardım amaçlı bedelsiz teslimler olarak beyan etmeniz gerekir.
İyi akşamlar ve iyi tatiller diliyorum.
 
Ynt: Gıda Bankasına Yardım

Yani demek istediğim olay diyelim benim cafeteryam var ve kapatırken elimdeki bütün yiyecek malzemelerinin hepsini gıda bankasına vereceğim. ilave edilecek kdv varmı yokmu?
 
Üst