fonradar

Gıda sektörü, restaurant, lokanta işlemleri ve muhasebe uygulamaları.

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muh-fin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
2 Mar 2010
Mesajlar
1
merhaba

restaurant ve döner iskender salonu işl kullanacağım hesap planı nasıl olmalı ?
 
Ynt: Gıda sektörü, restaurant, lokanta işlemleri ve muhasebe uygulamaları.

Diğer işletmelerin kullandığı hesap planından farklılık göstermez.Ana hesapların altına açacağınız alt hesaplarla kullanımızı ve sınıflandırmanızı yapmanız lazım.
600
600.01 Yiyecek satışları
600.01.01 Döner satışları
600.01.02 ......................
600.02 İçecek satışları
600.02.01 Su
600.02.02 Gazlı içecekler
600.02.03 ....................

gibi olabilir.

Kolay gelsin.
600.02
 
Ynt: Gıda sektörü, restaurant, lokanta işlemleri ve muhasebe uygulamaları.

merhaba,
bence sızlerı mal alımları ve de yapılan satısların nev'ı yonlendırecektır.
 
Ynt: Gıda sektörü, restaurant, lokanta işlemleri ve muhasebe uygulamaları.

150 stoklar
740 hizmet maliyeti
600 gelirler
770 genel yönetim giderleri
 
Ynt: Gıda sektörü, restaurant, lokanta işlemleri ve muhasebe uygulamaları.

Lokanta hizmeti harici mal alıp satışı da yapacaksınız +153
 
Üst