Gider Açıklamaları Hk.

sercan

Katkı Sunan Üye
Üyelik
22 Kas 2006
Mesajlar
625
Konum
İSTANBUL
Arkadaşlar.Geçenlerde bir sohbette bilanço esasına göre defter tutan bir mükellefin en küçük bir yemek fişinin dahi kayıtlara alınırken fiş numarası ticaret ünvanı ve alınan mal veya hizmetin açıklamasının yazılması gerektiği, aksi halde incelemede ceza yazılacağı gibi bir yorumla karşılaştım.
Örneğin fiş açıklaması : 123 nolu xxxxx gıda yemek gideri şeklinde yazılması gerektiğini düşünenler var.Bu kadar ayrıntılı bir açıklama yapmıyorum ben açıkçası bana gereksiz geliyor.Özellikle 10 tl lik bir fişin fiş numarası ve ticaret ünvanı yada taksi fişinin fiş nosu ve sahibinin ismi gibi açıklamaların yazılması gerekiyor denildi sohbette.Bu konu hakkındaki değerli görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim..
 
Ynt: Gider Açıklamaları Hk.

Yazılması gerekli

sonuçta defterlerde yazılması gereken unsurlar var fişi girerken onları yazmazsak defteri bastırdığımızda eksik olur bence

ben yazıorum açıkcası
 
Ynt: Gider Açıklamaları Hk.

Yani ne gideri olduğunu hangi personelin ne iin yaptığını falan giriyoruz.Ama fiş numarası ve ticaret ünvanı yazılıp yazılmaması hususunda kararsızım açıkçası...
 
Ynt: Gider Açıklamaları Hk.

Sayın secan,

Önemli olan evrak numarası ve fiş veya faturayı kesenin ünvanı. İncelemede yevmiye defterine bakarken evrak no,ünvan bilgisini görmek istiyorlar. Göremezlerse ilgili fişlerin (mahsup,tahsil,tediye) dökümüü istiyorlar. Diğer bilgileri girip girmemek size kalmış.
 
Ynt: Gider Açıklamaları Hk.

Önemli olan Coşkun Boz alanın dediği gibi defter dökümlerinde bu tarz açıklamaları istiyolar yani 1 tl likde olsa 100 tl likde olsa ( genelde akar yakıt fşleri ) bu tutarda olur firma ünvanı fişnosu yazılması faydalıdır kimseye prim vermemek gerekir özellikle memurlara :D
 

Benzer konular

Üst