Giriş / Çıkış Bildirim İşkencesi - Rezalet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan T U R K O
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Giriş / Çıkış Bildirim İşkencesi - Rezalet

Ben hala giremiyorum, Allahtan cumadan hallettim bir çıkışımı. İnşallah bugün sıkıntıda olan yoktur, çalışma bakanlığı iş kolu kodunda bende bir kararsızlık içindeyim. Yakın bir kodu mu seçsem karar veremedim. Bakanlık telefonla bu konuda yardımcı olabilir mi acaba?

Telefonun karşı ucunda birini bulabilirseniz belki.

Yine eskisi gibi işçi çıkışınsan itibaren 10 günlük süre geçmeden aylık bildirgeyi vermemiz durumunda bu işçi çıkış bildirimini vermeyebiliyor muyuz?

arkadaşlar forma bölge çalışma numarası girmek zorunlu mu?girilmediği durumlarda ne gibi durumlar ile karşılaşabiliriz

Merhaba,

Az önce mali müşavirimle yaptığım telefon görüşmesine göre: İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nın ilgililerle görüşmesi neticesinde bölge çalışma numaralarının girilmesi zorunluluğu kaldırılmış. (Ben yalancının yalancısıyım).

Ben yine de her ihtimale karşı ek-1 ve ek-2 lere yazdığım bölge çalışma numarasını yazarak üç adet işçi çıkış bilgirimimi kör topal verdim. Hiç olmazsa belgeyi vermemekten değil de yanlış şıkları işaretlemekten ve yanlış numaraları yazmaktan sorun yaşayalım.

Bu arada çıkış bildiriminde "Meslek adı ve kodu" diye bir hane var ki tam işkence. Orada kesin yüzden fazla meslek adı vardır ve alfabetik değil, işkoluna göre sıralı değil. Ben ordan aradığım mesleği buluncaya kadar sistemden belli bir süre işlem yapmadığım için dışarı atıldım, tekrar girinceye kadar da canım çıktı.

Ama sanırım bunlar geçici sıkıntılardır. Biz yaşadığımız sorunları bir şekilde ilgili yerlere iletirsek olay daha çabuk rayına oturur diye düşünüyorum. Zaten her yeni iş ilk başlarda biraz sıkıntıya neden olmaz mı?

Bence şu anda yaşadığımız sıkıntıların pek çoğu SGK'nın internet sayfasını yapan görevlilerin yeterince muhasebe bilgilerinin olmamasından kaynaklanıyor. Bazı sayın meslektaşlarımın da dediği gibi Temmuz ayı için gün sayısının 31 olarak gözükmesi bunun en iyi örneği. Veritabanını yapan görevlilerin en azından ortalama düzeyde bir muhasebe eğitimi almaları ile bu sıkıntıların çoğunun çözebileceğine inanıyorum.

Geçici vergi çalışmalarının da yapıldığı bu zamanda bir de bu sıkıntıyla uğraşmak zorunda olan sayın meslektaşlarıma kolay gelsin diyorum.

sl75 ' Alıntı:
aslına bakılırsa cidden bişeyler yapılmaya çalışılıyor, fakat bu yapılırken acaba yaşanacak sorunlarla ilgili hiç istişare yapılıyormu onu merak ediyorum.
cidden algılanması güç bir durum sisteme bölge çalışma bilgilireni kaydediyorsun ama her işlemde senden yeniden yazmanı istiyor yoksa bu güvensizlikten mi kaynaklanıyor :)

işe giriş işlemi yapmak istedim baktım ki bölge çalışma numarası ilgili kutucuklarda duruyor :)
iyiye gidiyoruz :)

İttire kaktıra ha gayret biraz biraz düzeliyor.

cetvelle deve resmi bu kadar oluyor ;D ;D

arkadaşlar ben bölge çalışmadan işyerimle ilgili çalışma numaralarının listesini istedim şirketimin adını yazınca bütün iş yeri numaraları karşısına çıkıyo ondan bir çıktı verdiler bütün doldurulacak numaralar (iş kolu gibi) gösterilmiş atbii bu listeyi almak için çok çaba gösterdim. bence hepiniz bi deneyin belki insaflı bir memura denk gelirseniz aradıklarınızı bulabilirsiniz. ozamanda sgk ya girerken ne yazacağınızı net görebilirsiniz ben ağustostan 3 tane çıkış yaptım önce zor oldu ama sonra çözdüm herhalde ama sistem dediğiniz gibi çok ağır çalışıyo inşallah düzelir bekliyoruz şu çıkışlardaki adresler olmasa o bile yeterdi.

Meslek adı hanesine tıkladıktan sonra biliyorsanız meslek adının harflerini tuşlayın ekrana gelecektir. Örn. "Döviz bürosu elemanı" için "döv" tuşlamanız yeterli.