Google (Youtube) Reklam Gelirleri

anakin

Katkı Sunan Üye
Üyelik
3 Eyl 2016
Mesajlar
157
Konum
Antalya
Merhaba,

Youtube videolarınıza aldığınız reklamlar için elde ettiğiniz gelirler, bildiğim kadarıyla bir banka hesabına aktarılıyor. Mükellefiyet kaydı olsun veya olmasın bu gelir vergilendirilecek mi; nasıl ? Vergilendirilmeme durumu var mı?
 
Süreklilik arz eden bu tip gelirler vergi mükellefi olmayı gerektirir.

Sayın Hocam,

Öğrendiğim kadarıyla EFT, Havale, WU gibi kanallar ile ödeme yapılıyormuş. Evde oturduğu yerde video yükleyip reklam geliri alan çok fazla insan var. Bunlar mükellef olmadıkları gibi muhtemelen kaynakta vergilendirmeye tabi oluyorlardır. (emin değilim) Fakat kaynakta vergi yok ise beyan nasıl olacak?

Mükelleflere gelelim. Onlar da fatura düzenlemek zorunda değil mi? Ancak faturayı kime kesecek; nasıl kesecek?
 
Mevzuatın detayını bilmiyorum ama kayıtlı bir şahıs firması ve AdSense'ten cüzi bir miktar gelir elde eden birisi olarak yaptığım şu:

Google'dan ödeme geldiğinde "Google Ireland Limited" şirketi adına gelen ödeme miktarınca fatura kesiyorum (Banka hesabınızda işlem detayında ödemeyi kimin yaptığını detaylı yazar). KDV dahil etmiyorum çünkü elde edilen gelirin ve gelen ödemenin kaynağı yurt dışı.

Farklı yöntemler izleyenler, hatta benden çok daha fazla kazanıp beyan etmeyenler olabilir. Belki ödememem gereken bir vergiyi ödüyor olabilirim - başka bir yazıda okumuştum- (Bu tip online kazanç konularında hangi muhasebeci yetkin şekilde bilgili ki?). Ben akşam kafamı yastığa koyduğumda vicdanım rahat ve hiçbir endişe duymadan uyuyabiliyorum, mühim olan o.

Ben onu yapmadım, açıkçası pişmanım da, ancak tavsiyem online para kazanma sistemlerine, ödeme sitemlerine (PayPal vs.), uluslararası ticaret anlaşmalarına hakim bir muhasebeci bulup her şeyi en ince ayrıntısına kadar usulünce öğrenip ona göre yolunuza devam etmeniz.

Kolay gelsin.
 

Benzer konular

Üst