Görev İhmali nedeniyle işten çıkarmada tazminat verilirmi?

mes_ar

Tanınmış Üye
Üyelik
23 Mar 2007
Mesajlar
2,028
Konum
İSTANBUL
Merhaba arkadaşlar,
Bir vakıfta bekçilik yaptığı sırada hırsızlık olayı gerçekleşen bir kişi, uyarılmasına rağmen hırsızlık olayı tekrar vuku bulmuş. Bu kişiyi görevi ihlamalden dolayı işten çıkarmak istiyorlar, bir senden fazla çalışmış bu kişinin tazminat hakkı var mı?
 
Ynt: Görev İhmali nedeniyle işten çıkarmada tazminat verilirmi?

Olabilirde olmayabilirde !!!

Hırsızlıkta bekçinin ihmali var mı? Polis çağırılıp tutanak tutuldumu eğer tutuldu ise polis görüşü nedir dosya kapandımı sorumlular bulundu mu ?

bekçiye uyarı veya uyarılar usulune uygun yapıldı mı? Sözlü yapıldıysa bir anlam ifade etmez.

Kısaca bu olayda ihmali olduğuna dair somut bir durum var mı? belkide sorumlu bekçi değil oradaki güvenlik tedbirleri artırılmalı.

İşten çıkardığınızda sözleşmeyi fesih yoluna gittiğinizde haklılığınızı ıspatlamak size (İşverene) aittir. işçide feshin başka neden dayandığını iddia etmesi durumunda bunu ispatlamakla yükümlüdür.

4857 Sayılı İş Kanunu Md. 19,20, 25 II maddeler.
 
Ynt: Görev İhmali nedeniyle işten çıkarmada tazminat verilirmi?

Bu arabanın kontağını üzerine bırakıp.. marketten sigara alırken arabanın çalınmasıyla eş değer bir durum..kasko şirketi derki.. "aracın hasar ve çalınmalarına karşı önleminizi almak zorundasınız..sizin yaptığınız hırsızlığa davetiyedir.. biz sorumluluk kabul etmiyoruz.."

Yani atıyorum.. 8 tane kapısı olan bir firmada..2 tane güvenlik personeli varsa.. bu şirkette.. yeterli duvar.. tel örgü yüksekliği.. ışıklandırma.. ve kamera sistemi yoksa..o kişiler hakkında ciddi anlamda haklı bir neden gösteremezsiniz..

Adam ne yapabilir ki?.. sağa baksa soldan giriyor.. sola baksa sağdan giriyor..

Önlem almak sizden..güvenliği sağlamak onlardan..
 
Üst