Görüşünüz Nedir; Muhtasar Beyanname Hakkında

Üyelik
30 Tem 2009
Mesajlar
80
Konum
Mersin
Gelir vergisi veya kurumlar vergisi mükellefiyeti açısından Muhtasar beyanname stopaj söz konusu olduğu zaman verilir.Geçenlerde maliyeci bir şef arkadaş ''stopajın olmasa bile muhtasar beyanı ver.sonra dilekçe yazarsın, stopaja muhatap olduğun zaman beyan vermek için'' dedi.
Kdv de olduğu gibi -sistem kabul ederse tabi-boş muhtasar mı atayım.Bu konuda görüşünüz nedir.
 
Ynt: görüşünüz nedir ;Muhtasar beyanname hakkında

:)

Bence gereksiz.
 
Ynt: görüşünüz nedir ;Muhtasar beyanname hakkında

Kanun açık ama uygulaması gerekenler (VD) kendi kafalarına göre bir şeyler uydurmakta ve bu uydurdukları şeyi yapmamızı istemektedirler. Hatta bakanlık bile saçma olmasına rağmen yeni e-beyan sürümünde "gelecek dönemde beyan var/yok" seçeneği getirmiştir. Stopaj var ise muhtasar verilir yoksa verilmez ve verilmeyeceği zaman dilekçe yazmaya gerek yoktur. VD gerekirse muhtasar verilmeyen dönem için yoklama yaparak durumu tesbit etmekle yükümlüdür.
 
Ynt: görüşünüz nedir ;Muhtasar beyanname hakkında

Denemek lazım tabi ama belki deneyeniniz vardır, boş muhtasarı sistem kabul ediyor mu ?
 
Ynt: görüşünüz nedir ;Muhtasar beyanname hakkında

KDV Kanunundaki "3. Herhangi bir vergilendirme döneminde vergiye tabi işlemleri bulunmayan mükellefler de beyanname vermek mecburiyetindedirler." hükmüne benzer bir hüküm muhtasar beyan için yok. Neden denemek lazım ki?
 
Ynt: Görüşünüz Nedir; Muhtasar Beyanname Hakkında

boş muhtasarı kabul etmiyor ama, herhangi bir kod açıp 012 gibi, içinede tutar yazmadan kayıtlar gönderirseniz sadece damga vergisini ödeyerek gönderebiliyorsunuz.
 
Üst