personel maaş programı

GÖZETİM KAPSAMINDAKİ İTHALATLARDA İNDİRİLEMEYEN KDV HAKKINDA

Merhaba;

7846 CB kararı 57 nolu tebliğ ile getirilen ucube uygulama için vergi dairesine 31/07/2026 da 2.600.000 TL ye kadar ithalat kdv matrahı olan mükellefler bildirim yapacaklar dediler. Ama ne şekilde yapılacak liste mi yapılacak nereye bildirilecek hiçbir açıklma zahmetinde bulunmayan büyüklerimizin istediği nedir bilgisi olan var mı?

Dün bir duyuru ile gümrük müşaviri ile oturup tek tek ayrıştıracakmışız ona göre bildirecekmişiz diye bildirdiler. 150 tane dosyanın nesini gümrük müşaviri ile çalışacağız?
İnanılmaz....

Yazım kurallarına uymadım belki ama gerçekten çok sinirliyim.

Konu ile ilgili bilgisi olan meslekdaşım varsa yazarsa çok sevinirim.

Merhaba biz de konu ile ilgili hiç bir şey anlamadık. Konu ile ilgili bilgilendirme rica ediyoruz. Nasıl olacak 2.600.000,00TL aşan mükellefler YMM ile sözleşme mi yapmak zorunda? (dönemsel)??

Merhaba biz de konu ile ilgili hiç bir şey anlamadık. Konu ile ilgili bilgilendirme rica ediyoruz. Nasıl olacak 2.600.000,00TL aşan mükellefler YMM ile sözleşme mi yapmak zorunda? (dönemsel)??
Merhaba
Evet sınırı aşan mükellefler YMM ile tam tasdikli sözleşmeleri varsa kapsam dahilinde rapor yazacaklar ama tam tasdik sözleşmesi olmayan mükellefler özel amaçlı rapor yazdırmak zorundalar. Sorun aslında vergi dairesine bildirimin bir formatının olmaması. Tebliğde tek örnek verilmiş. Sanki bütün beyannameler aynı şekilde oluyormuş gibi. GV oranları farklı farklı. Tek beyannamede gözetim uygulanan mallar var olmayan mallar var. YurTdışı giderin gözetim uygulaması olan mala oranlanması yapılması gerekmiyor mu diye sorguluyorum. 1 deli 1 kuyuya taş atıyor. 40 akıllı çıkaramıyor işte:(

Gümrükçümüz ile görüştüm gözetim kapsamında ki ürünlerimiz 0,00TL'dir .Bazı mali müşavir arkadaşlar yine de genel amaçlı dilekçe verin diyor.
Bu durumda yine de dilekçe vermek gerekir mi?