Gözleri Görmeyenin Şirket Ortağı ve Müdürü Olması !

Gözleri Görmeyenin Şirket Ortağı ve Müdürü Olması !

slm.lar yeni kurulacak olan şirketimize gözleri görmeyen (Ama) olan bir kişiyi şirket ortağı ve müdürü yapabilir miyiz ? neler yapmamız gerekiyor.saygılar...

Ynt: Gözleri görmeyenin şirket ortağı ve Müdürü olması !

Şirket müdürünün kısıtlı olmaması gerekir. Gözleri görmeyen (kısıtlıdır)

Ynt: Gözleri Görmeyenin Şirket Ortağı ve Müdürü Olması !

sayın ngroy (Ama olan ) kısıtlı kişilerin şirket müdürü olamayacağına ilişkin tebliğ yada kanun var ise gönderebilir misiniz ?

Bu genel hukuk kuralı (borçlar hukuku) . Tassarruf ehliyeti önemlidir. İtiraz halinde mahkeme kişinin mümeyiz (ehil) olmadığına hükmedebilir.

2005 yılında çıkartılan Özürlüler Kanununa eklenen bir hükümle körlerin imzalarının geçerli olması kabul edildi. Buna göre gözleri görmeyen özürlüleri her türlü hukuki belgeyi imzalayabilecek duruma geldi. Bu nedenle kurulacak bir şirkette gözleri görmeyen (Ama) olan bir kişiyi şirket ortağı ve müdürü yapabilirsiniz hiç bir sakıncası yoktur.

2 tane şahit olması gerekli biliyorum ben her attığı imzada

kişinin işitme veya konuşma özürlü olması ve yazı ile anlaşma imkânının da bulunmaması hâlinde, iki tanık ve yeminli bir tercümana gerek bulunmaktadır. Görme özürlüler bundan istisnadır.

Genel olarak yönetim kurulu üyelerinde aranan nitelikler;

Pay sahibi olmalı
Yetki ve sorumluluk taşıyacak TAM EHLİYETLİ olmalı
Seçilme engeli bulunmamalı
İflas etmemiş olmalı,
Hacir altın alınmamaış olmalı,
Ağır para cezası emniyeti suistimali hırsızlık, dolandırıcılık, mahkumiyeti olmamalı
Aynı şirkette murakıp olmamalı.