fonradar

Gümrük devir işlemi ile ilgili?

Gümrük devir işlemi ile ilgili bir kaç sorun olacak ;

1- Malı ithal eden firma , malı gümrükte millileştirmeden bir başka yurtiçindeki firmaya devir ediyor, faturasını kesiyor mesela 25.06.2012 tarihine kdvde muaf olarak , ancak devir işlemi "gümrük devir kararı " alınmadan gerçekleşmiyor, diyelim ki bu kararda 02.07.2012 tarihinde gerçekleşiyor. şimdi bu durumda faturanın kayıt tarihi "gümrük devir kararı" tarihi ile aynımı olmalıdır, yok öyle değil ise satıcı firma ayrı alıcı firma ayrı tarihlermi baz almalıdır ? eğer böyle olursa da ba bs formlarında sıkıntı yaşanıyor. bu konuda yardımlarınızı istiyorum.

Konu başlığı ve içeriğinde Büyük Harf kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!

Ynt: GÜMRÜK DEVİR İŞLEMİ İLE İLGİLİ BİR KAÇ SORU

Gümrük antrepolarından malın millileştirilmeden yurt içinden başka bir firmaya devri dediğiniz gibi kdv den istisnadır.Bunu kdv beyannamesinde 235 nolu satırda belirtmeniz lazım.(KDVK 16 1-c)
Ayrıca Ba BS formlarında da bildirimde bulunulur.
Sorunuzla ile ilgili şahsi fikrim gümrük devir kararının alındığı tarihi baz almanız gerektiği yönündedir.

Ynt: GÜMRÜK DEVİR İŞLEMİ İLE İLGİLİ BİR KAÇ SORU

Ben satıcı firma ile mutabakata varıp, fatura tarihine göre bildiriyorum. Tebliğde bu konuda açıklık yok. En azından iki firmanın beyanı aynı oluyor.