fonradar

Gümrüksüz Tic. Malda Stopaj

Üyelik
27 Haz 2005
Mesajlar
48
Gümrükten geçmeden, yurtdışından kargo ile gelen Tic. malı kayıtlarımıza alabilmek için sorumlu sıfatı ile KDV ödemek dışında stopaj da yapılmalı mı? Yapılacaksa oranı ne olmalı?
 
Eğer firma dar mükellefse 2 nolu kdv ile beyan etmeniz gerekir stopaj yapmaya gerek yok çünkü ticari işlemler stopajdan muaf tutulmuştur.
ama kendiniz kullanmak için aldıysanız o zaman ülkeler arası anlaşmalar dikkate alınarak hem stopaj hem 2 nolu kdv ile beyan etmeniz gerekir. iyi çalışmalar


KURUMLAR VERGİSİ KANUNU
Tevkifat Yolu İle Alınan Kurumlar Vergisi, Tevkifat Yapmaya Mecbur Olanlar ve Tevkifata Ait Muhtasar Beyanname
Madde No 24 - (3239 sayılı Kanunun 77 inci maddesiyle değişen madde) Dar mükellefiyete tabi kurumların ticarî, ziraî ve (4369 sayılı Kanunun 81/D-4 maddesiyle değişen ibare. Yürürlük; 1.1.1999) diğer kazanç ve iratları(*) dışında kalan kazanç ve iratları ile telif, imtiyaz, ihtira, işletme, ticaret unvanı, alameti farika ve benzeri gayri maddî hakların satışı, devir ve temliki mukabilinde alınan bedeller % 25 nispetinde kurumlar vergisi tevkifatına tabidir (3946 sayılı Kanunun 31'inci maddesiyle değişen parantez içi ifade. Yürürlük; 1.1.1995) (Gelir Vergisi Kanunu'nun 94 üncü maddesinin 6 numaralı bendi uyarınca tevkifata tabi tutulan kazanç ve iratlardan bu madde hükmüne göre ayrıca tevkifat yapılmaz.)(**)
 
Ama bu eski kanun maddesi 5520 sayılı Yeni KVK ile kalkmamış mıdır??

Ben stopaj yapıp Muhtasar ile beyan edeceğim ama Stopaj Oranı ne olmalı onu bilmiyorum.?
 
5520 sayılı kurumlar vergisi kanununda md 22. ticari işlemlerde stopaj olmaz. bu konu daha önce forumda çok kez tartışıldı kvk24 diye aratırsanız bununla ilgili birçok konu bulabilirsiniz. ama illede ben bunun stopajını ödeyeceğim diyorsanız kimse size ödeme demez vergi idaresinin hoşuna bile gider burada önemli olan hangi ülkeden ithalatı yaptığınız, o ülke ile yapılan vergi önleyici anlaşmaya göre oran değişmektedir. iyi çalışmalar dilerim.
 

Benzer konular

Üst