Gün Tamamlanmadan İşten Ayrılma Durumunda Ücret Durumu

mete54

Katkı Sunan Üye
Üyelik
26 Ara 2014
Mesajlar
148
Konum
sakarya
selamlar, ikcı arkadaşlarımada danıştım tam olarak herkes örf adet ya da sokak diliyle racon diyebileceğimiz usüllerden bahsetti nette de çok veri var alakasız bulmak mümkün olmadığı için başlık açmak istedim. Çalışan geldi gün içerisinde zaman dilimi ne olursa olsun istifa etti diyelim,kişiye ücret ödemesi tam ücret mi olur yoksa saat hesabı yapılıp ödeme mi yapılır? Kanun olarak uygulama olmadığını düşünüyorum ama bunun bir dayanağı olmalı, bu konu hakkında dayanak sunabilecek olan var mı?referans kaynak olarak alabileceğimiz ya da direk işveren insiyatifinde mi deriz?
 
.
Zaten işe almadan önce SGK için tam teşekküllü dosya yapmıştım
Sözleşmede imzalattım. Çıktığında el yazısı ile istifa yazısı da aldım. Bundan kaçındığında ise bunu tutanak altına aldım.
Dolayısıyla ödememi ( Şirket çeki veya mutlak banka hesabına ) + SGK çıkış +1 günlük SGK bildirimimi mutlak imzalattığım sözleşme hükümleri gereğince yapılacağım.

Part time çalışanların sigortası
Part time çalışanların sigortalarının yaptırılması zorunludur. SGK'ya "6- Kısmi istihdam" veya "7-Puantaj" koduyla bildirilmektedir. Çalışan sözleşmesi aylık ücret üzerinden yapılmışsa, 30 günlük sigortalı olarak bildirimi yapılır ve ödenecek ücret de brüt asgari ücretten düşük olamaz.
 
yani anladığım kadarıyla, sgk girişi yapılmış kişinin o günü bildirmek zorunda olduğundan, günlük ücret de asgari ücret rakamından az olamayacağından tam ücret ödenmeli.
 
İşe girişte sözleşme imzalattıysanız , sözleşmede maaşın saatlik mi aylık mı olacağı yazıyor mu?Buna göre değerlendireceksiniz.
Eğer yazmıyorsa 1 günlük ücretini ödemeniz gerekiyor
 

Benzer konular

Üst