Günlük Müşteri Listesi

aodabası

Katkı Sunan Üye
Üyelik
29 Kas 2006
Mesajlar
182
Merhabalar,

Otellerde günlük müşteri listesi kolluk kuvvetlerine veriliyor. Bunun yanında maliye için tutulması gereken günlük müşteri listesinin şekil şartı var mıdır? Fatura israliye gibi anlaşmalı matbaalarda bastırılıyor bildiğim kadarıyla o da olmazsa noter tasdiki yapılmış olması lazım.

Bu belge şimdiye kadar yaptırılmamış ne yapılabilir?

Saygılar
 
Ynt: Günlük Müşteri Listesi

Vergi Usul Kanunu Uyarınca Vergi Mükellefleri Tarafından Kullanılan Belgelerin Basım Ve Dağıtımı Hakkında Yönetmelik

I - Günlük Müşteri Listesinde :

Listenin seri ve müteselsil sıra numarası, mükellefin adı soyadı, varsa unvanı ve adresi yazılacak, oda numaraları, müşterinin adı soyadı ve oda ücreti ile düzenleme tarihine ait sütunlar bulunacaktır.


Madde 8 - Fatura, Müstahsil Makbuzu, Serbest Meslek Makbuzu, Gider Pusulası, Perakende Satış Vesikaları, Sevk İrsaliyesi en az bir asıl bir örnek; Taşıma İrsaliyesi ve yolcu listesi ve asıl iki örnek; Günlük Müşteri Listesi ise en az bir asıl olarak basılacaktır.

Ayrıca bu yönetmelik uyarınca belgelerin basım ve dağıtımını yapan matbaa işletmecisi, bu belgelerin en alt kısmına dip not şeklinde adını soyadını, varsa ticaret unvanını, adresini, bağlı bulunduğu vergi dairesi ve hesap numarasını yazacaktır.

Yine matbaa işletmecileri, basım ve dağıtımını yapacakları belgelerin uygun bir yerine faaliyette bulundukları ilin trafik kod numarasını ve defterdarlıkça gösterilecek ve örneği ekte yer alan özel işareti (amblem) koyacaklardır.

7. Günlük müşteri listesi 28x20 cm. ebadında olması gerektiği yönetmelikte belirtilmiş.

Bu belgenin kullanılmadığının tespiti halinde VUK 353 üncü madde kapsamında her bir belge için özel usulsüzlük cezası kesilebilmektedir.
 
resmi müşteri şistesi(maliye listesi)

Merhabalar. resmi müşteri listesinde(maliye listesi) odada kalan bütün kişilerin isimler belirtilmek zorunda mıdır? belirtilen isimlerin TC kimlik numaraları ya da vergi numaraları belirtilmek zorunda mıdır?
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst