Hakedilen prim hk.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rersan71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
15.06.2009 tarihinde bu yana özel bir şirkette çalışıyorum. Şirket 2009 yılı için benim çalıştığım birimdeki herkese 2010 nisan ayında çeşitli tutarlarda prim verdi (banada verdi). Bu prim olayı şirkette sadece benim çalıştığım departmanda var. Ben Aralık-2010 döneminde askerlik görevimi yerine getirmek için işten ayrılacağım. İşten ayrılacağım zaman müdürüme bu primi verecek misiniz diye soracağım. Büyük ihtimalle vermeyeceğiz diyecek. Vermez ise almak için ne yapmam gerekir?
Not-1: Kıdem tazminatı ile buradaki primi karıştırmayın. Kıdem tazminatımı verecekler.
Not-2: Bu prim bir yönetmelik doğrultusunda verilmektedir.

Konu başlığı ve içeriğinde Büyük Harf kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!

Ynt: Hakedilen prim hk.?

Önemli olan sorunun cevabını rica edebilirmiyim primi neye istinden alıyorsunuz yani şirketiniz primi hangi koşullarda veriyor herkese aynı tutarımı veriyor yoksa belirli bir hedef var da o hedef ortalamasına göre mi veriyor?

Lastikli bir soru. Yönetim bu primi neye dayanarak veriyor. Yönetmelik diyorsunuz. Ne tür bir yönetmelik bu. Benim anlayışıma göre prim işveren takdirine göre verilir.
Zorunlu bir ödeme değildir.

nguroy ' Alıntı:
Lastikli bir soru. Yönetim bu primi neye dayanarak veriyor. Yönetmelik diyorsunuz. Ne tür bir yönetmelik bu. Benim anlayışıma göre prim işveren takdirine göre verilir.
Zorunlu bir ödeme değildir.

doğru prim şirket insiyatifindedir .
işveren vermediği sürece almanız zor olur .

Yönetmeliğin tam içeriğini bilmiyorum. Ancak çalıştığım birim Operasyon Birimi diye geçiyor. Yaptığımız işlerden dolayı bu prim veriliyor. Benim işim aylık olarak 2000-3000 adet faturayı sisteme kaydetmek. Başka bir arkadaşım araçların hasar bakımına, başka bir arkadaşım bakım-onarımlara onay veriyor (Burası 6000 aracı olan bir filo kiralama şirketi). Yani kısaca bu birimi (departmanı) şirketin maliyet merkezi gibi düşünün.
Sayın Demiral,
Bu prim herkese farklı tutarlarda verilmektedir. Örneğin ben 1000 TL aldım, başka bir arkadaşım 4000 TL aldı.
Not-1: Eğer ki Nisan ayında askere gitseydim bu primi kesin alırdım. Müdürüm şimdi şöyle bir bahane edip "daha bu primi0 verip vermeyeceğimiz söz konusu" deyip beni başından atabilir.

Vermiş olduğunuz cevaplardan sonuç olarak şirketin resmi bir şekilde onaylanmış kabul görmüş prim ödeme sistemi bulunmadığıdır. Dolayısı ile şirketiniz siz askere gitmeyerek devam etseniz bile istemediği sürece prim ödemesi yapmayabilir buna karşılık aksini ispat etme gibi bir durumunuzda olamayacağı için tamamen şirketinizin insiyatifinde oluşan bir konudur. Belki askere giderken belli bir kısımda tarafınıza ödeyebilir daha önce dediğim gibi yönetimin insiyatifinde oluşan bir durum.

İyi günler...