Hakediş Ödemeleri İçin SGK Borcu Yoktur Yazısı

Üyelik
2 Mar 2013
Mesajlar
31
Konum
İstanbul
Selamlar ,

Hakediş ödemeleri için işyeri bazında borcu yoktur yazısını kullanıyorduk.

Yeni aldığımız bir idarede Hakediş ödemesinde türkiye genelinde borcu yoktur yazısı getirmemizi istiyor.

Bunu mevzuatta bir açıkması varmıdır.
İlgiliz için teşekkür ederim.
 
Net olarak şahsen bilmiyorum ama ihaleli işler yönünden çözümünü, KİK mevzuatı ile SGK mevzuatında aramak gerek diye düşünüyorum
 
Türkiye genelinde 10 un üzerinde sicil numaramız var bunlarda bir kaç tanesinde borcumuz bulunmakda ve bunlar taksitlendirilmiş borçlar.

Ben kuruma iş yaptığım sicil numarasından hakediş ödemesi için Sgk dan borcu yoktur yazısı alabiliyorum. Bunda bir sıkıntı yok
İdarenin bana söylediği onlar sisteme girdiğinde benim yapılandırılmıs borçların gözüküyor.

Ben şimdi normalde Türkiye genelinde yani ihalelere katılmak amacıyla düzenlenen borcu yoktur yazısıda alabilirim. Ancak Türkiye genelinde aldığım borcu yoktur yazısı belli bir tarih deki borcu yoktur yazısı oluyor ( ihalede sözleşme imzalamak için ihale tarihi )

Benim idaredeki memuru ikna edebilmem için ne yapmam gerekiyor. Mevzuat da incelediğim kadarıyla ihalele katılabilmek için türkiye genelinde ve hakediş ödemelerinde sicil numarası bazında borcu yoktur yazısı diye birşey bulamadım yardımcı olurusanız sevinirim. İş bilmeyenle çalışmak deveye hendek atlatmakdan zor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Türkiyede 100 un üzerinde kurumla çalıştım hepsi hakediş ödemesinde dosya bazında yapıyorlar.

İş bilmediklerinde hakedişimi alamıyorum sgk primlerinin ödemesi geçti cezaya girdi personelin maaşlarının banka kredisiyle ödedim.
 
Son düzenleme:
Üst