Hakediş ve Fatura

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ant Z
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ant Z

Tanınmış Üye
Arkadaşlar, merhaba

Hak ediş geldi, aynı ay içinde faturası kesilmek zorunda mı ? ay atlaması sıkıntı olur mu ?

Teşekkür ederim

Ynt: Hakediş ve Fatura

İta amirinin imza tarihi nedir yani yetkili kişinin imza tarihi 31.12.2011 tarihi veya öncesi ise sonraki aya fatura kesemezsiniz
İrsaliye gibi düşün 31.12.2011 tarihindeki irsaliyenin faturasını 01.01.2012 de kesebiliyormusun

Üstad nerde bulabilirim ilgili metni
kanunlara baktım bulamadım atlamaması ile ilgili gerekli tebliği

Buna göre, yukarıda yer alan Kanun hükümleri ve Genel Tebliğ?de yer alan açıklamalardan da anlaşılacağı üzere, hakediş belgesine bağlı olarak, kısım kısım hizmet ifasında bulunduğu anlaşılan adı geçen şirketin, faaliyetine ilişkin olarak vergiyi doğuran olay hakedişin onaylandığı tarihte meydana geleceğinden, hakediş belgesinin onaylandığı tarih itibarıyla düzenlenecek fatura da gösterilecek katma değer vergisini de, bu dönem beyannamesi ile beyan etmesi gerekmektedir.

Üstad nerde bulabilirim ilgili metni
kanunlara baktım bulamadım atlamaması ile ilgili gerekli tebliği

Buna göre, yukarıda yer alan Kanun hükümleri ve Genel Tebliğ?de yer alan açıklamalardan da anlaşılacağı üzere, hakediş belgesine bağlı olarak, kısım kısım hizmet ifasında bulunduğu anlaşılan adı geçen şirketin, faaliyetine ilişkin olarak vergiyi doğuran olay hakedişin onaylandığı tarihte meydana geleceğinden, hakediş belgesinin onaylandığı tarih itibarıyla düzenlenecek fatura da gösterilecek katma değer vergisini de, bu dönem beyannamesi ile beyan etmesi gerekmektedir.

Cevabı Kendin vermişin
Tebliği Bilmiyorum ama cezasını yemiş biri olarak söylüyorum ve yıllardır bu şekilde uyguluyorym

12.aya ait bir iş ise gelir tah.yapar 2012'de kesebilir.Neden kesemesin ki ?

Mesele zaten 12. aya ait bir iş olması
Hakediş onaylandımı hizmet teslimi gerçekleşmiş olur teslimi gerçekleşen bir işin faturasını kesmek zorundasın nasıl 2012 ye aktaracaksın

Ama ben hakedişi onaylamadım ki

31 inde geldi 7 sinde onayladım belki imalat eksiği var kdv onaylayınca doğar diyor

cezada hangi madde yazıyordu acaba ?

ANT Z Benim cevabımı iyi okumamışın ita amirinin onayından sonra diyorum
yani hakediş oanylandıktan sonra ita amiri hakedişi 31.12.2011 de onaylrsa faturasını 01.01.2012 de kesemezsin

Tabi Tabi mustafa üstad haklısın
orası öyle ama idare karşılıklı geciktirirse sıkıntı olur mu acaba ?

selam arkadaşlar

hakediş 23,12,2011 onay 06,01,2012....bu durumda bizde faturayı 06,01,2012 tarihine kesiyoruz değil mi?

Ever basta bende sene atlamasi sikinti olur zanetmistim AMA problem yok kesebilirsiniz