Haklı Fesih ve Kıdem Tazminatı Konusunda Kesin Cevaplar Arıyorum

Selamlar...
Sitenize yeni üye oldum ve iş akdimi haklı sebeblerden fesh ettiğime dair noterden ihtar çektim...
Patronlar devlet istediği kadar ceza kessin öderim ama sana 1 kuruş ödemem diyor... Bundan sonraki süreç nasıl işliceycek acaba...
Alo 170 imi arasam, çalışma bakanlığına mı gitsem yoksa direk bir avukata mı gideyim... Değerli bilgilerinize ihtiyacım var şimdiden teşekküler....

Haklı Fesih Sebeblerim...
1. Mesai ücretlerinin resmi tutardan ödenmemesi ( Asgari ücret alıyorum, Ayda 80 saat mesai yapıyorum, saat başına ödenen rakam 3 tl )
2. Zorunlu mesaiye bırakılması ( Mesaiye kalınmadığı takdirde psikolojik baskı ve tehdit )
3. Kaldığımız mesailerin bodroya işlememesi...

Bu konularda cevap yazıyorduk. Ancak moderatörler kendileri dışında, bilgi sahibi kişilerin paylaşımlarından rahatsız olduklarını açık bir şekilde belli edince, yardım etme zevkini kendilerine bıraktık. Bu haliyle forum meslektaşların deneyimlerini paylaşma noktasından çıkıp, moderatörlerin kanun ve mevzuat numaralarını burda yayınlama moduna dönüştü.. bol şans dilerinm

Üstadım varsa bilginiz niye esirgiyorsunuz... Hiç bir bilgim yok, sizlerden yardım bekliyorum, saygılar....

Bu konularda cevap yazıyorduk. Ancak moderatörler kendileri dışında, bilgi sahibi kişilerin paylaşımlarından rahatsız olduklarını açık bir şekilde belli edince, yardım etme zevkini kendilerine bıraktık. Bu haliyle forum meslektaşların deneyimlerini paylaşma noktasından çıkıp, moderatörlerin kanun ve mevzuat numaralarını burda yayınlama moduna dönüştü.. bol şans dilerinm

Mehmet Bey bu kanıya nasıl vardınız öğrenebilir miyim? Açıklama bekliyorum sizden.

Haklı Fesih Sebeblerim...
1. Mesai ücretlerinin resmi tutardan ödenmemesi ( Asgari ücret alıyorum, Ayda 80 saat mesai yapıyorum, saat başına ödenen rakam 3 tl )
2. Zorunlu mesaiye bırakılması ( Mesaiye kalınmadığı takdirde psikolojik baskı ve tehdit )
3. Kaldığımız mesailerin bodroya işlememesi...

-Şu an iddia ettiğiniz sebebler ile sözleşmenin tarafınızdan feshedilmiş olduğu,
-Anlaşılan bu durumun işveren tarafından kabül edilmiyeceği,büyük ihtimal devamsızlık yada (kendince)başkaca sebebler ile işverenin de fesih yoluna gitmiş olabileceği,
-İşveren (size göre)yasal haklarınızı ödememiş olacağından,ödemiyeceğinden,olayın tarafınızdan dava konusu edileceği,
-Şikayetci veya davacı da olsanız,iddialarınızın ispat yükümlülüğünün tarafınıza ait olduğu,
-Ücretin ödendiğinin ispatının ise işverene ait olduğu,
-Mahkemece iddalarınızın araştırılacağı ,dava konusu çerçevesinde,gerekli tüm bilgi,belge ve beyanların değerlendirilerek karar verileceği,dava lehihinize sonuçlansa da işverenin itiraz etmesi ile birlikte Yargıtay aşaması-temyiz süreci derken bu davanın asgari 2-2.5 yıl sürebileceği,

Tavsiyem; zamandan kazanmak ve bu aşamada hazırlanacak dosyanın ,mahkeme aşamasında dava ya katkı sunması düşüncesiyle ,önce şikayet hakkınızı kullanmanız,buradan çıkacak sonuca göre hareket etmeniz,yine de ödeme yapılmaz ise bu defa yargı yoluna başvurmanız.(elbette takdiri size aittir)

Vakit gecirmeden bir avukat destegide alarak dava açın bence. Ortalama 1,5- 3 yıl sürecek bir süreci ölsemde ödemem diyen bir işverene karşı 1gün bile geciktirmenin hiç gereği yok bence.

Admin lütfen konuyu dağıtmadan yardım edermisiniz... :(
sn.Murat2023;
konu sizin sorununuz ama , sn.Mehmet Aydın ın tepkili düşüncesi tüm forumla ilgili oldugundan ,
bence sizin tekil sorununuzdan çok çok ( ama çooookkk ) daha önemli.
Bir de o yönden bakmanızı dilerim olaya.

Olayımız dışına çıkmak istemem ama şahsen Sn.Mehmet Aydın beyin düşünceleri ile ilgili bir hissiyata sahip değilim,gayet rahat özgür irademle ,bildiğim ölçüde,cevap vermeye-paylaşmaya çalışıyorum.

Bende öyle bir durum hissetmedim ama, Mehmet bey in açıkça belirttiği huzursuz eden bir durum oluşmuş, sn.admin de bunu sorgulamakta doğal olarak.

Sayın Formdaşlarım

Şahsen ben Sn.Mehmet Bey gibi düşünmüyorum.Bu formda kayıt olduğum tarihe bakılırsa en azından haklılığım ortaya çıkar.Ben hiç bir moderatörün bu şekilde davrandığını veya davranmayı düşündüğüne kesinlikle ihtimal vermiyorum.Yani hiç bir moderatör formdaşlarımıza sen dur fikir beyan etme, ben beyan edeyim, ben anlatayım demez.Eğer böyle bir şey olursa çekinmeden ADMİN'e şikayet edin.Moderatörler uyarılmayacak diye bir kural yok herşey sevgi,saygı çercevesinde olur.Tekrar söylüyorum ben hiç bir moderatör arkadaşımın kendileri dışında, bilgi sahibi kişilerin paylaşımlarından rahatsız olduklarını düşünmüyorum,Bu forumun meslektaşlarımızın deneyimlerinin paylaşma noktası olduğunu düşünüyorum.Ayrıca benim S.G.K mevzuatında,Vergi Mevzuatında ve diğer mevzuatlarda yazılarını okumaktan zevk aldığım arkadaşlarım var.Mesela S.G.K kunusunda aklıma gelenler Sn.Şeref Aydemir , Keremcem ve daha bir çok isimler .Bence Sayın Mehmet Bey biraz alıganlık göstermiş.